5 Tip bersih rumah dengan pantas bersama Get Clean Shaklee.

” Petang nanti saudara mara Hafiz dari Melaka nak datang. Singgah sebentar sambil melawat Mak Usu yang tinggal bersama kami. Rumah punyalah berselerak dengan mainan anak-anak. Tambah lagi pinggan mangkuk pun belum dikemas. Semalam riuh rendah rumah ni. Kawan-kawan kami datang buat ‘gathering’ makan-makan.” Apa 5 tip bersih rumah dengan pantas bersama Get Clean Shaklee?

 

cara bersihkan rumah dengan pantas

Jom kita cuba ikut 5 tip bersih rumah dengan pantas bersama Get Clean Shaklee.

1. Utamakan Ruang Tamu

Inilah ruang tempat berkumpul bersama keluarga dan tetamu yang datang.Oleh itu, tempat pertama yang perlu dibersihkan ialah ruang tamu. Kumpulkan semua benda yang tidak seharusnya berada di ruang tamu seperti permainan anak-anak atau pakaian kotor. Masukkan ke dalam bekas yang kosong. kemudian, sapulah ruang tamu tersebut dan sembur pewangi agar suasana menjadi lebih segar.

2. Bekas Kosong Di Setiap Ruang

Semasa mengemas, jangan lupa sediakan bekaskosong di setiap ruang. Bekas-bekas ini membantu kita untuk meletak atau menyimpan barang-barang agar tidak berselerak. Contoh seperti permainan anak-anak atau baju yang belum berlipat.

3. Sembunyikan Barang

Ini sementara sahaja. Letakkan barang-banrang di dalam bekas atau di bahagian ruang yang tidak kelihatan oleh tetamu. Hanya perlu menyapu dan mop lantai agar bersih dan segar. Apabila tetamu sudah pulang, barulah kita kemas kembali.

4. Bersihkan Permaidani

Kita terus bertindak dengan menggosok kotoron apabila melihat air minuman tumpah di permaidani. Salah tu sebenarnya. Sepatutnya, kita hanya perlu meletakkan tuala di atas air tumpuhan itu. Tekan tuala tersebut supaya air cepat menyerap. Selepas itu, barulah kita membersihkan permaidani tersebut.

5. Bersihkan Bilik Air

Mungkin kita tidak berapa gemar untuk membersih bilik air. Namun sebenarnya, bilik air ialah menjadi keutamaan. Ia tidak perlu mengambil masa yang berjam-jam untuk membersihkannya. Cara yang paling cepat untuk membersihkan bilik air ialah dengan meletakkan cairan pembasmi kuman ke lantai. Cara ini boleh mengurangkan tenaga kita semasa membersih dan dapat mengeluarkan kotoran dengan cepat.

 

5 tip bersih rumah dengan pantas bersama get clean shaklee

Get Clean Dish Wash Concentrate Shaklee

Tahukah Anda?

Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua bahan tersebut boleh menyebabkan iritasi mata dan kulit. Namun, Get Clean Dish Wash Concentrate Shaklee hanya mengandungi ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa.

Kita mungkin berfikir jika pencuci pinggan yang lembut pada tangan dan mesra pada alam sekitar mungkin ianya tidak mudah menanggalkan kotoron pada pinggan mangkuk. Tetapi percayalah, hanya memerlukan beberapa titisan Get Clean Dish Wash Shaklee untuk menanggalkan minyak yang melekat.

Get Clean Fresh Laundry Concentrate Powder Shaklee

Ia selamat pada semua jenis fabrik serta berkesan dalam semua jenis suhu sama ada air sejuk atau panas. Mengandungi ramuan semulajadi mesra alam. Bungkusan kotak boleh dikitar semula.

Get Clean Soft Fabric Concentrate Shaklee

Ini adalah Get Clean Soft Fabric Concentrate Shaklee yang berbau bersih. Ia boleh menjadikan pakaian lebih lembut berbanding sebelumnya. Di samping itu, ia membantu pakaian daripada berkedut dan melekat pada badan. Sesuai untuk semua jenis fabrik yang boleh dibasuh.

Get Clean Basic H² Concentrate Shaklee

Get Clean Basic H² Concentrate Shaklee adalah sesuatu yang kita perlukan untuk ribuan kerja-kerja isi rumah. Ia adalah pembersih serbaguna dan berkuasa. Tidak perlu dibilas serta tidak mengandungi bahan toksik.

 

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order-online

Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD Shaklee TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: GET CLEAN™ Safe for you, your home and your planet!

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

 

Comments

comments