Anak Kekal Sihat Pada Musim Cuti.

Hooray! Disember tiba lagi. Bagi kebanyakkan kanak-kanak inilah masanya mereka untuk bercuti bersama keluarga, bergembira dan makan sepuas-puas hati. Kanak-kanak mudah terpengaruh dengan pelbagai jenis kudap-kudapan dan makanan manis.

anak kekal sihat pada musim cuti

Pastinya ia adalah merupakan cabaran yang hebat untuk kanak-kanak terus kekal sihat semasa bercuti. Jangan bimbang! Ibu bapa masih boleh mengekalkan kesihatan anak-anak pada musim cuti tanpa perlu korbankan makanan kegemaran masing-masing.

Cara yang terbaik untuk pastikan kesihatan terjaga ialah dengan memberikan mereka diet seimbang serta menawarkan pelbagai jenis makanan yang penuh dengan kebaikkan. Anak-anak yang sudah terbiasa dengan makanan ini akan kurang mengambil snek tidak sihat.

Namun begitu, jika anak anda adalah seorang yang pemilih dan tidak mendapat bekalan makanan diet yang lengkap, mereka mungkin kurang bertenaga untuk menikmati percutian. Dengan memberi suplemen multivitamin semulajadi dapat membantu memastikan mereka mendapat semua nutrien penting yang diperlukan.

anak kekal sihat pada musim cuti

Ibu bapa mana yang tak nak lihat anak-anak membesar dengan sihat dan cergas. Berikan mereka permulaan hebat untuk tahun baru dengan nutrien-nutrien penting  untuk kesihatan!

Kepentingan Vitamin dan Mineral

  • Penting untuk tumbesaran tubuh
  • Membina dan memulihkan sel-sel
  • Membina antibodi, enzim dan dan hormon

 

Multivitamin Kanak-Kanak Yang Sungguh Enak. (klik)

Kepentingan Protein Dan Kalsium

  • Membantu membina tulang dan gigi yang kuat
  • Mengekalkan kesihatan saraf dan otot
  • Jika susu bukan lagi makanan utama anak anda, tingkatkan pengambilan kalsium dengan multivitamin.

 

Kanak-Kanak Berisiko Dijangkiti Jangkitan Berjangkit. (Klik)

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

Panduan Membeli Produk Shaklee Secara Online

 

bagaimana cara daftar ahli shaklee

 

SMS / WhatsApp Saya

COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang.
Penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia.
 
 
P/S: Vitamin C membantu membina dan menguatkan kolagen dalam tulang ,otot-otot dan saluran darah kanak-kanak. Disamping membantu meningkatan sistem imun.
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

 

Comments

comments