Apa Itu Interferon?

Interferon ialah protein yang dihasilkan oleh badan kita dengan kuantiti yang sangat sedikit. Ia merupakan sekumpulan bahan-bahan anti-virus yang dihasilkan oleh sel-sel kita sebagai tindak balas kepada kehadiran virus-virus. Apa itu Interferon?

Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenal pasti interferon sebagai komponen utama ke arah fungsi imun yang sihat dan keupayaan untuk mengganggu replikasi virus yang dihasilkan oleh sel-sel yang dijangkiti virus serta membantu memperlahankan jangkitan virus.
Dengan kata lain, Interferon mampu merangsang sistem imun badan kita untuk melawan jangkitan dan penyakit-penyakit serius tertentu.

Bagaimana Interferon Berfungsi?

Setiap hari tubuh kita diserang oleh patogen dan mikrob berbahaya yang mengerumuni persekitaran kita dengan tersembunyi, tidak dapat dirasa dan disentuh. Ia merupakan ancaman kepada sistem kesihatan kita.

Sistem imun kita telah dicipta untuk melindungi kita. Walau bagaimanapun, kehidupan harian seperti pemakanan yang kurang berkhasiat, tekanan, pencemaran dan keletihan boleh melemahkan fungsi imun badan. Apabila sel-sel kita diserang oleh virus, ia mengaktifkan satu bahan yang dipanggil INTERFERON.

Inteferon dihasilkan secara semulajadi oleh badan kita dan mempunyai dua fungsi penting:
1. Interferon memberikan isyarat kepada sel-sel bersebelahannya dan mencetuskan fungsi kekebalan.
2. Interferon mengaktifkan sel-sel imun yang membunuh serangan patogen atau bakteria.

Interferon penting untuk melindungi kita daripada pendedahan harian terhadap berjuta-juta bakteria yang boleh membawa kepada satu siri jangkitan.

Penemuan Dr Kojima

[kad_youtube url=”https://youtu.be/giKwe2F9El4″ width=560 height=315 ]

 

 

 

Selepas lebih daripada 40 tahun penyelidikan yang melibatkan pemeriksaan, pengujian dan penilaian terhadap lebih daripada 200 jenis herba, Dr. Yasuhiko Kojima, ahli imunologi terkemuka dunia berjaya menemui formula untuk meningkatkan tahap interferon dalam tubuh manusia pada tahun 1954. Beliau kemudiannya mencipta campuran khasiat yang dipatenkan, terbukti secara klinikal adalah gabungan antara mineral dan ekstrak daripada tumbuhan yang berasal dari benih Labu, bunga Safflower, benih Plantago, dan putik bunga Honeysuckle Jepun, dimana kesemuanya didapati berupaya untuk membantu:
Meningkatkan pengeluaran interferon semulajadi badan anda
• Mengaktifkan pertahan sistem imun anda dengan lebih cepat
• Mengerakkan pasukan ‘pencarian dan pemusnahan’ sistem imun

Interferon merangsang ekstrak tumbuhan

Kajian-kajian awal makmal mendapati, seawal tiga hari, campuran proprietari yang mengandungi ekstrak tumbuhan semula jadi ini boleh melepaskan potensi penuh sistem imun.

Biji Labu – Merangsang pengeluaran interferon semulajadi di dalam tubuh serta membantu menentang radikal bebas dan faktor penyebab kanser.

Putik Bunga Honeysuckle Jepun – Menentang pencerobohan virus dan kuman.

Bunga Safflower – menghasilkan dan memperkuatkan keupayaan makrofaj serta memusnahkan virus dan kuman.

Biji Plantago Asiatica – Mengandungi polisakarida yang mengaktifkan sel-sel imun.

Nutriferon adalah satu Formula Eksklusif dan diPaten oleh Shaklee. Ia tidak dijual dikedai-kedai biasa. Dapatkan Nutriferon daripada ejen sah Shaklee sahaja untuk produk yang original.

Satu kotak mengandungi 30 sachet. Cadangan hidangan ialah 1 sachet sehari. Tuang terus ke dalam mulut atau campur dengan minuman panas atau sejuk. Harga sekotak Nutriferon ialah RM181.25.

Apa Kata Mereka!

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Tunggu Kejap! 

Macamana Nak Beli Produk Shaklee Murah?

Ingin dapatkan diskaun harga 15% – 33%?. Daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee. Nikmati pembelian yang menjimatkan!!

bagaimana cara daftar ahli shaklee

Langkah – Langkah Mudah Cara Daftar Ahli Shaklee (KLIK)

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Aktifkan kekebalan pertahanan semulajadi anda hari ini untuk kekal sihat!

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

 

 

Comments

comments