Kita semua tahu bahawa asid lemak Omega-3 memberi pelbagai manfaat kesihatan kepada tubuh manusia, seperti meningkatkan peredaran darah, kesihatan otak dan mengalakkan kesihatan sendi. Tetapi adakah anda tahu ia juga ia boleh membantu mengurangkan berat badan yang berlebihan apabila disertai dengan senaman yang berkala dan pemakanan yang seimbang?

memilih minyak ikan berkualiti tinggi

Jom dapatkan tubuh yang menawan dengan lemak sihat ini!

Mengawal Atur Tahap Lemak Badan Yang Sihat

Simpanan lemak yang berlebihan dalam badan merupakan salah satu faktor utama yang menyumbang kepada peningkatan berat badan. Kajian menunjukkan bahawa Omega-3 dapat membantu kita mencapai tahap lemak badan yang sihat kerana ia:
• Meningkatkan kadar metabolik – kadar kalori badan yang
anda bakar dalam sehari.
• Meningkatkan kadar pembakaran lemak.
• Meningkatkan peredaran darah ke otot-otot badan semasa bersenam dan menambahkan keupayaan tubuh untuk membakar lebih banyak lemak.
• Mengawal paras lemak yang sihat yang terkumpul dari pemakanan harian kita.

Minyak Ikan Omega 3 Menyediakan Keperluan Tubuh Kita. (klik sini)

Menyeimbangkan Rasa Kenyang

Dua hormon utama iaitu ghrelin dan leptin berperanan mengawal rasa lapar dan kenyang. Gabungan diet yang seimbang dan pengambilan Omega-3 didapati memberi  manfaat untuk mengawal atur dua hormon ini sekaligus
meningkatkan rasa kenyang. Anda akan berasa kenyang untuk tempoh masa yang lebih lama!

Meningkatkan Paras Insulin yang Sihat

Insulin menukarkan karbohidrat di dalam makanan kepada tenaga. Oleh itu, tahap insulin yang sihat adalah penting untuk mengekalkan berat badan yang sihat.

Omega 3 dapat membantu dengan meningkatkan kepekaan insulin badan iaitu semakin peka sel-sel badan kita terhadap insulin, semakin rendah kemungkinan makanan yang kita makan disimpan sebagai lemak.

Mengurangkan Tekanan

Tekanan boleh menyumbang kepada peningkatan berat badan. Omega 3 membantu mengawal atur tahap kortisol yang sihat, ia adalah hormon tekanan yang menyebabkan anda menyimpan lemak, bukannya membantu membakar kalori-kalori yang degil.

Mengapa Perlu Pilih Minyak Ikan Shaklee? (klik sini)

 

 

COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang.
Penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia.
bagaimana cara daftar ahli shaklee
 
 
P/S: Pengambilan Omega-3 menunjukkan perkembangan minda yang sangat positif.
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

 

Comments

comments