Apa Berlaku Bila Badan Kurang Nutrisi?

Apa Berlaku Bila Badan Kurang Nutrisi?

Sebenarnya tubuh kita mampu menghantar isyarat sekiranya berlaku kekurangan nutrisi. Oleh itu, penting bagi kita mengawasi setiap perubahan diri kerana apa yang berlaku ada punca penyebab. Apa berlaku bila badan kurang nutrisi? (selanjutnya…)

Shaklee Subang Bestari,Shah Alam: 9 Cara Segera Hamil

"Kebanyakkan pasangan yang berkahwin memperolehi zuriat tanpa mengalami kesukaran dan tidak menunggu tempoh yang lama. Tetapi, ada 10 hingga 15 peratus pasangan mengalami masalah untuk hamil. Berbagai cara dan usaha telah dilakukan, namun tiada langsung petanda bakal hamil."
pregnant-woman

"Bagaimanakah cara yang paling berkesan untuk hamil?"

(selanjutnya…)

Shaklee Subang Bestari, Shah Alam: Tanda Kurang Tidur Selain ‘Mengantuk’

TERNYATA rasa mengantuk bukanlah satu-satunya tanda kita kurang tidur. Shelby Freedman Harris, Pakar Tidur dari Montefiore Medical Center of New York mengatakan, terdapat beberapa tanda yang mungkin selama ini tanpa disedari dan menunjukkan kita harus segera menjadikan tidur sebagai aktiviti yang utama.
 
# Boleh tidur secara tiba-tiba
# Mudah lupa
# Lebih mudah lapar
# Sukar fokus

Bagaimana nak tambah tenaga dengan vitamin?

(selanjutnya…)

Shaklee Subang Bestari, Shah Alam: Jaga Rambut Molek-Molek

Banyak keraguan ketika bercerita soal rambut,kan? Bukan sukar mahu menjaga rambut, tetapi jika soal kesihatannya dipandang remeh, rambut kita pasti akan rosak satu hari nanti.

 
1# Syampu wangi singkir bau peluh
Kebenaran : Jika kita memakai syampu yang terlalu kuat baunya, ianya akan mengeringkan kulit kepala. Ini kerana syampu yang berbau harum mengandungi bahan kimia yang tinggi. Jika kita mempunyai kulit kepala yang sensitif, keadaan akan menjadi lebih teruk. Pasti akan wujud kelemumur berkuping nanti
Penyelesaian: Pilih syampu yang mempunyai haruman semulajadi. Jika mahu menggunakan syampu wangi, eloklah anda hanya menggunakannya sebelum ke majlis-majlis istimewa sahaja.
(selanjutnya…)

Shaklee Subang Bestari, Shah Alam: 6 Cara Tingkatkan Produktiviti Kerja di Hari Isnin

" Aduhai....malas betul nak buat kerja hari ni. Kalau lah hari ni hari Jumaat kan seronok,"keluh Masni setibanya dia di pejabat. Monday blues lah sangat. ;-)

TIDAK dinafikan Isnin adalah hari paling malas untuk bekerja. Enggan bangun pagi, apalagi memandu ke pejabat.

Namun demikian, JANGAN biarkan perasaan dan tenaga yang menurun mendominasi fikiran dan tubuh kita. Bangkitkan semangat untuk bekerja secara produktif dengan:
(selanjutnya…)

6 Cara Praktikal Turunkan Berat Badan

Susahnya mengikuti program penurunan berat badan menyebabkan ia sering kali gagal serta membuat ramai orang lebih tertekan. Namun, terdapat beberapa cara yang baik untuk menurunkan berat badan.

Sebenarnya,menurunkan berat badan bukan perkara mudah. Adalah lebih praktikal untuk ikuti cara yang sederhana dan menyenangkan agar tidak memberi tekanan yang lebih berat kepada kita. Contohnya seperti berikut:
(selanjutnya…)

Shaklee Subang Bestari,Shah Alam: 5 Punca Pitam

"Awak selalu pitam kan Marlia?

"Ya, saya pun tidak pasti kenapa. Nak kata saya tak makan, rasanya banyak dah saya makan."

Mungkin ada di antara kita yang mengalami masalah seperti Marlia. Sebenarnya kejadian pitam adalah sesuatu yang normal dalam kalangan wanita muda. Tiada rawatan spesifik untuk merawatnya dan keadaan ini dikenali sebagai syncope. Pitam biasanya tidak lama tetapi apabila seseorang itu pengsan (tidak sedarkan diri), keadaan ini dikenali sebagai loss of consciousness. Ini kerana peredaran darah dan bekalan oksigen yang tidak cukup ke otak.

APA PERLU KITA BUAT JIKA...?

(selanjutnya…)

20 Aktiviti Harian Bakar Ekstra Kalori!

Bagaimana nak bakar EKSTRA kalori?

Selain pengambilan makanan yang tidak menentu, terdapat faktor lain yang menyumbang kepada masalah berat badan. Contohnya duduk berjam-jam di pejabat, menghabiskan masa dengan menonton televisyen sambil menikmati snek dan sebagainya.
Jangan gusar! Masih ada aktiviti yang boleh kita lakukan setiap hari untuk membantu kita menurunkan berat badan. Jom! Kita cuba aktiviti ini hari-hari. (selanjutnya…)

Apakah Kelebihan Vitalea?

posted in: Vita-Lea Iron Formula | 0
VITALEA SHAKLEE MUTIVITAMIN DAN MULTIMINERAL APAKAH KELEBIHAN VITALEA ? Ianya dikatakn KILLER PRODUCT OF SHAKLEE kerana ianya adalah multivitamin beserta iron yang sangat penting untuk pembentukan darah dan sel. ia seumpama 2 biji VITALEA bersamaan 40 jenis hidangan lauk...Bermakna, untuk mendapatkan zat yang sama banyak dalam 2 biji VITALEA ianya samalah dengan 40 hidangan jenis lauk...wah..mampu ke nak makan sampai 40 jenis lauk tu?..... Ada sesetengah kajian mengatakan bahawa pengambilan multivitamin sahaja sudah mencukupi bagi mereka yang sihat dan yang menjaga pemakanan seimbang. Asasnya semua masalah kesihatan memerlukan vitalea. Ini kerana di dalamnya mengandungi 12 vitamin dan 7 galian utama yang banyak membantu dalam kestabilan sistem tubuh badan manusia. SUPPLEMENT FACTS VITA-LEA SHAKLEE Kenapa Vita-lea Shaklee Adalah Multivitamin Terbaik Merupakan multivitamin terbaik yang terkemuka dan lebih komprehensif kerana mengandungi 23 vitamin dan mineral kritikal dalan jumlah yang seimbang untuk memantapkan kesejahteraan kesihatan kolon, hati, mata dan sistem imun dalam jangka masa panjang. - 2 kali lebih antioksidan untuk mencegah    kerosakan fungsi imun berpunca daripada    radikal bebas - 2 kali lebih kalsium untuk pembinaan    tulang - 2 kali lebih magnesium untuk mengekalkan rentak jantung, otot, dan fungsi saraf - 2 kali lebih Beta karotena untuk membentuk    vitamin A yang lebih biopotent - 3 kali lebih selenium untuk melindungi    paru-paru, kolon dan prostat - 3 kali lebih vitamin K untuk menyokong    proses pembinaan tulang - 6 kali lebih boron untuk menyokong    kesihatan tulang - 10 kali lebih Biotin yang menyokong    proses pengeluaran tenaga Kebaikan Multivitamin Vita-Lea Shaklee Multivitamin terbaik Vita-Lea Shaklee juga menggunakan Sistem Penyerapan Bioaktif berpaten eksklusif untuk Shaklee untuk meningkatkan penyerapan asid folik iaitu nutrien penting untuk kesihatan keseluruhan sel. Vita-Lea Shaklee menjalani 349 ujian kualiti yang paling ketat untuk menjamin keaslian dan keberkesanan produk. Siapa Memerlukan Multivitamin Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang Individu yang tidak lengkap diet hariannya Individu yang ingin meningkatkan sistem imun Remaja yang sedang membesar Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka Lelaki - semua peringkat umur dewasa lelaki Individu yang menopous Wanita yang baru bersalin Vitalea banyak membantu mencantikkan kulit wajah, kuku yang licin, rambut yang kuat dari segi akarnya, membantu mencegah penyakit tiroid @ beguk ( penyakit tiroid ini terjadi kebiasaanya kerana kekurangan iodin dan ini terdapat di dalam vitalea. selain itu juga, ia adalah antara supplement terpenting untuk diet atau slim yang mana kalau kita kurang makan namun pengambilan vitalea ni banyak membantu memberi badan rasa bertenaga, tidak lesu dan menjadikan kulit sentiasa tegang. Ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan anak, sangat digalakkan mengamalkan pemgambilan vitalea kerana kepentingan zat dan vitamin serta keperluan zat besi oleh si bu dan ianya juga penting untuk tumbesaran anak. Mengapa ada sesetengah ibu yang mengandung mahupun yang menyusukan anak mudah rasa pitam atau pening kepala? Hakikatnya ibu-ibu kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian mereka. Iron/zat besi banyak terdapt dalam makanan laut seperti kerang, tiram namun terdapat banyak sebab mengapa ibu mengandung tidak boleh terlalu banyak makan makanan laut..kerana :- * ada sesetengah ibu alah dengan makanan laut * peraiaran / laut yang telah tercemar * tidak bersih ketika mencuci atau membersihkannya * selain itu, ianya bukan mudah untuk didapati dan harga yang tidak menentu. ♥ Shahana Sharafaddin ♥ Sms / watsapp 0133913325 ♥ SID 960316 ♥ COD Shah Alam, Kota Damansara dan Sungai Buluh