PADA orang dewasa, jumlah denyutan nadi ketika sedang berehat yang normal adalah antara 60 hingga 100 per minit.

 

Cara paling mudah macamana nak kira adalah dengan menghitung denyutannya di pergelangan tangan atau leher. Masa yang sesuai untuk ukur denyutan nadi ialah pada waktu malam kerana hasilnya akan lebih tepat berbanding pada waktu siang. Ini kerana aktiviti fizikal ataupun mental tidak dilakukan pada waktu malam.

Para penyelidik dari Kolej Perubatan, Universiti Qingdau di Shandong, China, mendapti bahawa semakin tinggi kadar denyutan nadi per minit, semakin tinggi risiko kematian.

Contohnya jika mereka yang mempunyai degupan jantung sewaktu rehat 80 per minit, dia berisiko 45 peratus kematian berpunca dari pelbagai sebab. Manakala, jika degupan jantung mereka ketika istirehat 60 per minit, hanya berisiko 21 peratus.

Bagaimana cara untuk merendahkan kadar denyutan nadi?

Cara yang terbaik untuk merendahkan kadar denyutan nadi ialah dengan melakukan latihan kardiovaskular seperti berjalan pantas, berbasikal atau berjoging. Selain itu perlu juga berlatih mengawal stres dari semasa ke semasa.

Berikan yang terbaik untuk jantung kita…..

Vivix memang terkenal dikalangan pesakit kronik seperti strok. Terdapat banyak testimoni hebat yang berjaya meningkatkan fungsi badan pesakit strok. Ini kerana Vivix mampu mengaktifkan semula serta memelihara sel-sel saraf yang terjejas akibat serangan strok.

TESTIMONI HEBAT

testi strok vivix4 testi strok vivix5 testi strok vivix6

Jika anda mempunyai insan tersayang yang mengalami masalah kesihatan akibat strok, saya syorkan berilah VIVIX sebagai ikhtiar untuk meningkatkan kualiti hidup mereka.

Harga sebotol VIVIX ialah RM475.00, mengandungi 150ml. Bersesuaian dengan kesannya yang memberi pelbagai manfaat. Jika hendak dibandingkan dengan jumlah kos perubatan serta kos perjalanan, rasanya pelaburan membeli VIVIX adalah lebih berbaloi.

vivix2

JOM KLIK GAMBAR DIATAS

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara-cara pengambilan yang betul serta berkesan.

 SMS / Whatsapps: 013-3913325

Email: anashana155@gmail.com

FB : www.facebook.com/sayasukasihatcergas

 Saya boleh tolong anda dapatkan produk Shaklee secara COD (Cash On Delivery)

 COD Shaklee Seksyen U5, Shah Alam (Subang Bestari, Mah Sing, Kampung Subang), COD Shakleee Kota Damansara, COD Shaklee Seksyen U10 (Puncak Perdana, Sunway Kayangan), COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Monterez Golf, COD Shaklee Subang Permai, COD Shaklee TUDM Subang.

 Perkhidmatan pos keseluruh Malaysia.

**Berminat nak buat DROPSHIP? Berniaga tanpa modal. Bina paip kewangan yang baru. Tambah pendapatan. Cari saya ye…013 3913325*

logo shaklee

TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM 79.00 

 P/S: “Yang pasti, jika denyutan nadi sewaktu berehat meningkat tinggi, ia merupakan penanda status kesihatan yang buruk”

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah.

 

 

 

 

Comments

comments