Kalsium Perlu Sampai Bila-Bila.

Apa sebenarnya yang anda faham tentang kalsium? Kenapa kalsium perlu sampai bila-bila?

“Saya memang suka minum susu terutamanya waktu mengandung. Minum susu atau mendapatkan jumlah kalsium yang cukup sewaktu hamil adalah penting untuk kesihatan bayi dalam kandungan.”

kalsium perlu sampai bila-bila
Keperluan kalsium wanita sebenarnya berlaku atas sebab yang berbeza selepas mereka mencecah usia 20-an. Tiada istilah yang menyatakan yang tubuh wanita berhenti menyerap kalsium selepas mencecah usia 25 tahun.
 
Kalsium adalah mineral terpenting dalam tubuh kita kerana ia ditemui sebanyak 99 peratus pada tulang dan gigi. Kebanyakkan tulang kita dibina sewaktu kita masih bayi sehinggalah usia kita meningkat bertahun-tahun selepasnya. 
 
Merujuk pada genetik, akan berlaku peningkatan tulang dalam masa tulang sewaktu usia mencecah 20 hingga 30 tahun. Namun, kesusutan tulang akan terjadi pada pertengahan usia semakin susut sebaik wanita mengalami masalah menopaus. 
 
Walaupun tulang tidak lagi tebina, kita tetap memerlukan kalsium untuk pelbagai fungsi yang lain. Selain itu, untuk menggantikan apa yang telah hilang setiap hari.

“Saya memang tak suka susu sejak kecil. Tak tau kenapa, mungkin kerana baunya kurang enak. Jadi, saya tak pernah ambil susu kecuali teh susu. Tapi saya bernasib baik kerana amat menggemari keju. I’m cheese addicted!.”

# OsteMatrix Shaklee
kalsium perlu sampai bila-bila
Pil OsteMatrix Shaklee adalah kombinasi kalsium, magnesium dan vitamin D. Cuma beberapa biji OsteMatrix sehari sudah cukup untuk keperluan kalsium yang dicadangkan oleh pakar tulang bagi proses menguatkan tulang.
 
# Energy Soy Protein (ESP)
kalsium perlu sampai bila-bila
Berapa miligram kalsium di dalam ESP Shaklee?
Kenapa didalam ESP Shaklee ada kalsium? Mesti ramai yang tidak prihatin mengenainya.
Soya tidak mengandungi jumlah kalsium yang banyak untuk diserap ke dalam tubuh. Kalsium ini terikat didalam bentuk yang tidak mudah larut dan kekal di dalam ‘okara’. ‘Okara’ lebih dikenali sebagai hampas kacang soya. 
Kekurangan kalsium di dalam soya mengakibatkan protein soya tidak dapat bekerja menyingkirkan kalsium dari buah pinggang  untuk diserap ke tubuh kita.
Kesan kalsium terkumpul di dalam buah pinggang boleh menyebabkan batu karang. Dengan penambahan kalsium didalam ESP Shaklee dapat membantu proses penyingkiran kalsium dari buah pinggang untuk diserap ke dalam tubuh.
 
kalsium perlu sampai bila-bila

Setiap 3 sudu besar bersamaan 28g soya mengandungi 500mg kalsium

TESTIMONI HEBAT KALSIUM PERLU SAMPAI BILA-BILA

 

 

 
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang.
Penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia.
 
 
P/S: Penyerapan kalsium juga akan berkurangan iaitu diantara 20-25% apabila wanita itu menopaus. Oleh sebab itu , jumlah penyimpanan kalsium yang cukup dari usia muda lagi amat digalakkan menerusi pengambilan yang efektif.
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.
 

Comments

comments