dd7fddaa-9ece-441b-a251-d69a3ddcb8a1

AMARAN!

Kanser usus adalah kanser kedua paling lazim menyebabkan kematian dengan anggaran 3,500 kes baru setahun.

Jika mengalami sembelit dan ia tidak ditangani dengan segera boleh menjadi punca penyakit. Ini kerana najis dalam bentuk pepejal akan melekat pada dinding usus besar terutamanya jika kerap mengalami sembelit.

Lama-kelamaan ia akan berlaku tindak balas dengan sel-sel pada dinding usus. Peringkat awal, ia akan menjadi berasid, pecah dan kemudiannya mutasi akan berlaku. Maka terjadilah inflamasi yang boleh terjadi masalah polip, bowel pocket / divertikula, ballon colon, colitis dan akhirnya kanser usus.

Bagaimana cara nak elak daripada kanser usus?

Kanser usus boleh diatasi jika kita bertindak melakukan detoks usus. Usus besar atau kolon yang sihat seharusnya mempunyai nisbah bakteria baik sebanyak 85 peratus dan 15 peratus bakteria jahat.

Kalau kita kerap mengalami sembelit, ia menunjukkan kandungan bakteria jahat lebih banyak daripada yang baik. Ia juga bermakna, salur pencernaan kita tidak sihat.

Bagaimana bakteria jahat boleh melebihi bakteria baik?

Antara punca yang menyumbang kepada musnahnya bakteria baik di dalam usus ialah kadar toksin yang tinggi di dalam badan sama ada daripada makanan atau ubat-ubatan (termasuk antibiotik).

Apakah cara untuk menyeimbangkan semula nisbah bakteria di dalam tubuh kita?

 1. Mengambil makanan yang lebih serat terutamanya daripada sayur dan buah-buahan.
 2. Minum air secukupnya iaitu 2-3 liter sehari.
 3. Melakukan detoks usus (detoks kolon).

” Detoks kolon atau detoks usus sangat penting kerana makanan yang dimakan kebanyakkannya bertoksik. Semua orang perlu detoks. 

Masa untuk buang air besar sepatutnya tidak lebih daripada 10 minit. Kalau ambil masa setengah jam hingga 45 minit, maknanya kita ada masalah sembelit. Kalau sembelit maknanya, kolon atau usus tidak sihat.” 

Detoks usus dengan Shaklee!

Detoks usus ialah proses pembersihan dinding usus kita daripada segala toksik, lemak dan lendir yang dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Apabila dinding usus kita bersih , barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap yang optimum.

Detoks usus perlu dilakukan untuk memastikan sistem percernaan teratur, mengelakkan gangguan sistem peredaran darah dan sistem pertahanan badan. Oleh kerana itu, ia amat penting melakukan detoks usus sebelum mengambil apa-apa vitamin atau makanan tambahan supaya nutrien dapat diserap sepenuhnya.

Apa akan berlaku jika sistem pencernaan kita tidak teratur?

Jika sistem pencernaan kita tidak teratur, maka ia akan mengundang pelbagai penyakit seperti:

 • mulut dan nafas berbau
 • masalah kulit
 • masalah buah pinggang
 • wajah nampak tua
 • angin ahmar
 • daya imun yang rendah

Siapa yang sesuai buat detoks usus ni?

 • Lelaki dan Wanita
 • Mereka yang di dalam proses pembuangan lemak
 • Mereka yang ada mengalami masalah pencernaan seperti sembelit
 • Mereka yang ingin menjaga kesihatan usus

PicsArt_08-10-09.27.00

Lecithin Shaklee

Lecithin Shaklee akan berindak sebagai pemecah lemak atau “fat emusifier”. Lecithin akan bergabung dengan lemak-lemak tersebut dan akan membawa keluar melalui detoks. Ia juga bertindak sebagai pembersih saluran darah dan menghalang obesiti.

Herblax Shaklee

Ramuan asas Herblax terdiri daripada gabungan sains perubatan tradisi dan teknologi barat. Ia mengandungi 9 herba semulajadi:

kandungan-herblax-shaklee

Sifatnya yang menggalakkan tindakan pembersihan yang lembut boleh mengembalikan semula proses semulajadi pergerakan usus (natural bowel movement) dan secara tidak langsung ia dapat membantu masalah sembelit.

Alfalfa Shaklee

Tumbuhan yang sangat kaya dengan pelbagai nutrisi. Ia membekalkan nutrisi yang mana kebanyakkannya tidak terdapat di dalam buah-buahan dan juga sayur-sayuran. 10 biji alfalfa menyediakan nutrisi yang menyamai segelas susu.

Alfalfa adalah makanan yang sangat berakali. Ia boleh mengembalikan kenormalan badan yang berasid, hilangkan toksin dari badan, membersihkan usus dan mencantikkan kulit serta otot.

Pastikan minum air putih  sebanyak 3-4 liter semasa proses detoks usus. Saya yakin anda sangat berdisplin minum air putih jika ingin usus sihat!

TESTIMONI HEBAT

testi detoks kolon testi detoks kolon1

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

TUNGGU SEKEJAP!

Bulan Ogos 2016, Shaklee ada promosi hebat untuk OsteMatrik…….hanya 1 klik sahaja

special offer logo

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara-cara pengambilan yang betul serta berkesan.

 SMS / Whatsapps: 013-3913325

Email: anashana155@gmail.com

FB : www.facebook.com/sayasukasihatcergas

 Saya boleh tolong anda dapatkan produk Shaklee secara COD (Cash On Delivery)

 COD Shaklee Seksyen U5, Shah Alam (Subang Bestari, Mah Sing, Kampung Subang), COD Shakleee Kota Damansara, COD Shaklee Seksyen U10 (Puncak Perdana, Sunway Kayangan), COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Monterez Golf, COD Shaklee Subang Permai, COD Shaklee TUDM Subang.

 Perkhidmatan pos keseluruh Malaysia.

 

 P/S: Kepada mereka yang mengamalkan makan vitamin pemecah lemak seperti OmegaGuard dan Lecithin sangat perlu mengambil HerbLax bagi memastikan lemak-lemak yang terkumpul dapat dibuang melalui pembuangan air besar. 

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments