Karotenoid Warna Yang Melindungi Tubuh kita

 

Apakah Karotenoid?

Adakah anda sedar terdapat pelbagai warna dalam tumbuh-tumbuhan, buah-buahan dan sayur-sayuran di sekeliling kita? Daripada warna kuning yang bersinar-sinar sehingga ke warna labu oren dan lada hijau serta tomato yang merah menyala dan sayuran hijau yang berdaun gelap.

Tetapi Tahukah Anda……

Apakah yang membuatkan ianya begitu kaya dengan warna warni?
Karotenoid lebih dikenali sebagai “Krayon Semulajadi” untuk tumbuh tumbuhan dan mikroorganisma yang bertanggungjawab untuk warna-warna kuning, oren dan merah. Warna-warna krayon ini tidak hanya wujud untuk menjadikan tumbuh-tumbuhan ini kelihatan cantik. Tetapi ianya melindungi tumbuhan ini terhadap sinaran matahari yang terik, menstabilkan sel membran dan membantu dalam proses fotosintesis. Sama saperti karotenoid yang melindungi tumbuhan, karotenoid warna yang melindungi tubuh kita! 

Pernah Nampak Botol Ini Tak?

Ini CarotoMax Shaklee. Ia membekalkan lebih 13mg (21,5000IU) karotenoid. CarotoMax ini mengandungi 6 variati karotena yang diekstrak dari rangkaian sayuran dan buah buahan bersifatkan anti oksidan. Apa yang ada di dalam kapsul CarotoMax? Antaranya ialah tomao, biji anggur, brokoli, epal dan minyak sawit.

Antara Manfaat Utama CarotoMax Shaklee

Lebih Selamat Dari Vitamin A

Mengambil vitamin A secara berlebihan akan menyebabkan toksisiti. Walaubagaimanapun, penemuan beta karotena didapati lebih selamat dan berkesan.

Mempertingkatkan Kesihatan Mata.

i. CarotoMax menghasilkan “ungu visual” iaitu membantu kita mengekalkan penglihatan di dalam gelap.

ii. Ia juga mempertingkatkan masalah penglihatan seperti nyctalopia (rabun malam), rabun dekat,xerophthalmia (mata kering), eye bag, glaucoma, kataraks dan kelesuan mata.

Mengukuhkan Sistem Imun

Pengambilan kerap beta karotena membantu mengukuhkan sistem imun kita. Disamping itu, ia membantu mengurangkan risiko kanser seperti kanser paru-paru dan kanser payudara.

Kenapa Perlu Ambil CarotoMax Shaklee?

Mengapa Kulit Warna Kuning Bila Makan CarotoMax Shaklee?

Sebilangan kecil warna kulit pengguna beta karotena akan menjadi kuning. Namun, ini bukanlah penyakit jaundis. CarotoMax adalah warna semulajadi botanik. Apabila usus kecil mengubah beta karotena menjadi Vitamin A, ia bertindak merangsang proses detoks hati dan hempedu dan seterusnya akan mengalir bersama darah ke tapak tangan kita.

Proses detoksifikasi semulajadi ini biasanya akan berlalu untuk beberapa bulan Ia akan hilang secara perlahan-lahan untuk menghasilkan kulit yang baru dan lebih cantik.

Apa Kata Mereka?

testimoni carotomax subang bestari

 

Saya doakan anda dan keluarga diberi kesihatan yang baik-baik.

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

 

order-online

Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD Shaklee TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Kekalkan kesihatan penglihatan, imun dan prostat dengan karotenoid.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments