Kenapa Sarapan Hidangan Paling Penting.

Sarapan yang berkhasiat memberi banyak kebaikan untuk jangka masa panjang seperti mengurangkan risiko penyakit jantung, diabetes, obesiti dan tekanan darah tinggi. Kenapa sarapan hidangan paling penting untuk kita semua?

Kajian menunjukan bahawa mengambil sarapan yang berkhasiat adalah amat penting untuk semua orang terutama sekali kanak-kanak. Ini kerana bersarapan dapat membantu memberi daya fokus dan penumpuan yang baik di dalam melakukan aktiviti serta pembelajaran.

Kebaikan Bersarapan

Sarapan merupakan cara terbaik untuk mereka mendapatkan bekalan tenaga dengan cepat. Pada masa yang sama ia juga dapat membantu meningkatkan pengambilan nutrien-nutrien yang penting .

  1. Kanak-kanak memerlukan sarapan untuk memulakan hari yang aktif. Ia sangat penting memandangkan tubuh mereka terus membesar ketika tidur. Kebanyakkan tenaga telah digunakan semasa tidur. Apabila mereka bangun, mereka memerlukan sarapan untuk mengembalikan semula tenaga dan metabolisme
  2. Bagi pelajar-pelajar pula, meninggal sarapan mereka mungkin tidak dapat memberi tumpuan sepenuhnya di dalam kelas. Daya fokus dan perhatian di dalam kelas sangat penting untuk mengekalkan kecerdasan.
  3. Dengan mengambil sarapan, ia juga membantu mengurangkan mengambilan snek yang tidak sihat dan makan secara berlebihan pada waktu makan tengahari.
  4. Memelihara kesihatan secara menyeluruh.
  5. Mengelakkan daripada kandungan gula dalam darah menjadi rendah.
Tunjukkan Teladan Yang Baik

Jangan sekali-kali TIDAK mengambil sarapan!

Jika di dalam keluarga mempunyai kanak-kanak atau remaja, ingatlah kita adalah contoh terbaik untuk mereka. Tabiat sentiasa meninggalkan sarapan akan memberi mesej kepada mereka bahawa sarapan adalah tidak penting.

1

Demi memastikan mereka membentuk tabiat mengambil sarapan, kita juga harus berusaha untuk menunjukkan contoh yang baik. Biarkan mereka melihat kita menikmati sarapan setiap pagi, walaupun makanan yang mudah dan asa seperti secawan susu dan roti.

Contoh-contoh sarapan yang berkhasiat yang cepat dan mudah ialah kombinasi seperti bijirin penuh atau oat, susu, yogurt atau susu kacang soya, pau, telur atau buah-buahan segar seperti pisang dan epal.

woman rushing

 

 

 

“Alamak! Dah lambat sangat dah ni…Kenapa sarapan hidangan paling penting?”

Shaklee boleh bantu anda untuk dapatkan sarapan yang berkhasiat,mudah dan cepat!

 

set breakfast

SET SARAPAN YANG HEBAT ini terdiri daripada Soy Protein Isolate Powder (ESP Shaklee), Mealshakes dan Performance Drink.

  1. ESP Shaklee dapat membantu membekalkan tenaga sepanjang hari. Pengambilan sarapan yang berprotein tinggi boleh membantu mengurangkan rasa lapar kerana kadar pencernaan dan penyerapan protein adalah lebih lama berbanding dengan makanan yang berkarbohidrat tinggi. Sumber protein yang baik juga membantu menyerap kolestrol, mencantikkan kulit dan awet muda.
  2. Mealshakes yang berperisa vanila pasti menjadi pilihan ramai kerana ia mengandungi nutrisi yang lengkap iaitu menyediakan 24 jenis vitamin, mineral dan zat. Kaya dengan serat dan kalsium, boleh membantu kita yang mengalami masalah sembelit. Mealshakes adalah pilihan yang bijak hidangan sarapan untuk semua golongan.
  3. Performance Drink ini berperisa oren segar. Ia dirumus eksklusif untuk membekalkan tenaga fizikal terutama mereka yang menetap di kawasan tropika dan yang aktif dalam kerja seharian.

Cadangan hidangan:

Satu hidangan yang lazat, mudah dan berkhasiat dengan mencampurkan 2 sudu Mealshakes  bersama 2 sudu ESP serta 1 sudu Performance Drink. Kemudian “Shake”……..

TESTIMONI HEBAT

testi esp tenaga testi esp tenaga1 testi esp tenaga2 testi esp tenaga3

 

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

bagaimana cara daftar ahli shaklee

 

 

Shahana Sharafaddin

WhatsApp : 013 3913325

 

 

COD Shaklee Seksyen U5, Shah Alam (Subang Bestari, Mah Sing, Kampung Subang), COD Shakleee Kota Damansara, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Monterez Golf, COD Shaklee Subang Permai

 Perkhidmatan pos keseluruh Malaysia.

 P/S: Bersarapan adalah tabiat yang baik untuk dipupuk jika kita ingin membawa perubahan positif dalam kehidupan kita.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah.

Comments

comments