Khasiat Utama Lecithin ~ Pengemulsi Semulajadi

Lecithin merupakan lemak perlu di dalam sel-sel tubuh dan boleh didapati di dalam makanan seperti kuning telur dan daging.
Lecithin mengandungi kolina, di mana ia merupakan penjana yang penting untuk fungsi biokimia. Terdapat khasiat utama lecithin terhadap tubuh manusia yang kebanyakan kita tidak sedar yang dapat membantu kita menjadi lebih sihat di mana ia membuktikan yang ianya sangat diperlukan oleh tubuh.

Khasiat Utama Lecithin

Memperbaiki Fungsi Kognitif
Tubuh kita menggunakan banyak kolina untuk mengeluarkan asetilkolina, sebatian yang diperlukan untuk proses pembelajaran, ingatan, fungsi otot, tidur, kebangkitan, rembesan dan kitaran hormon. Ia juga disarankan yang kolina mempunyai kesan penting dalam fungsi minda dan daya ingatan, mencegah hilang daya ingatan di kalangan warga emas, mempunyai keupayaan untuk memperbaiki penyakit nyanyuk, dementia dan amnesia.

Menyokong Berat Badan Ideal

Kehilangan lecithin menyebabkan lemak terurai dengan lebih cepat sekaligus meningkatkan tahap metabolisme. Ia juga agak berkesan digunakan sebagai sebahagian daripada keperluan diet sihat dalam penurunan berat badan. Dan lagi, oleh kerana ia merupakan sumber semulajadi, lecithin berupaya menurunkan berat badan dengan baik tanpa pergantungan pada dadah yang bahaya terhadap kesihatan.

Memelihara Kulit Sihat

Lecithin mempunyai ciri-ciri pelembap yang baik untuk kulit kekal hidrat. Kepekatan asid lemaknya yang tinggi, dapat mengekalkan kelembapan serta menghalang udara dan unsur alam lain dari keluar. Lecithin yang mencukupi dalam tubuh dapat memelihara dan mengurangkan masalah kulit.

Menyokong Hati yang Sihat

Lecithin melindungi hati kita dalam beberapa cara. Ia merupakan sejenis lipid utama yang mencegah lemak dari terkumpul di dalam hati. Oleh kerana lesitin dan kolina mengawal aliran nutrien masuk dan keluar, mereka pada dasarnya berupaya mengepam keluar toksin dari hati kita sebelum menyebabkan kerosakan pada hati.

Mengurangkan Kolesterol

Faedah lecithin yang berupaya mengurangkan kolesterol telah terkenal selama berdekad lamanya dalam merawat pesakit yang mempunyai tahap kolesterol tinggi. Ia mencegah peningkatan lemak dalam dinding hati kita, arteri dan otak dengan pemisahan mendapan berlemak. Dengan ini, ia bukan sahaja bermanfaat untuk merendahkan paras kolesterol, tetapi juga untuk kesihatan kardiovaskular.

khasiat utama lecithin

Apa Kata Mereka?

khasiat utama lecithin

 

kurangkan bengkak susu

 

 tingkatkan daya ingatan

khasiat utama lecithin

turunkan berat badan. tapi yang ini perlu INGAT ye…

mesti konsisten dan istiqomah serta makan set kurus yang lengkap.

 

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order-online

Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Lesitin juga akan ditukarkan kepada asetilkolina yang diperlukan untuk memeliharakesihatan tubuh.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments