Kuatkan Sistem Imun Secara Semulajadi.

Sistem imun adalah sangat penting untuk badan kita. Ia diibaratkan sebagai pengawal peribadi yang menjaga dan melindungi badan kita 24/7 daripada diserang oleh penyerang (bakteria, kuman dan virus). Ia juga bertindak sebagai satu pertahanan terhadap jangkitan dan pertumbuhan sel yang tidak normal.

Selain melindungi kita daripada jangkitan, sistem imun juga boleh bertindak untuk mengurangkan keterukkan jangkitan. Sistem imun yang lemah akan membuatkan kita mudah terpengaruh kepada beberapa serangan yang boleh membuatkan badan menjadi hura hara.

Tahukah Anda?

Terdapat 3 tahap sistem imun di dalam badan kita. Apa yang membentuk imuniti bukanlah satu entiti tunggal tetapi kerjasama satu sistem organ,sel dan tisu yang hadir di seluruh dalam anggota badan kita. Adalah sangat penting menjaga semua 3 tahap perlindungan imun untuk membuatkan badan kita sihat dan kuat.

Tahap Pertama

Tahap pertama pertahanan sistem imun melibatkan kulit, mukus,air mata,air liur,peluh dan asid perut kita yang bertindak sebagai penghalang untuk memerangkap atau membunuh kuman daripada memasukki badan kita.

Tahap Kedua

Apabila kuman-kuman berjaya melepasi halangan tahap pertama, mereka akan menemui pelbagai jenis sel-sel imun, termasuklah sel darah putih dan sel-sel pembunuh semulajadi yang bertindak sebagai lapisan kedua sistem pertahanan badan kita.

Protein isyarat imun yang dipanggil Interferon memainkan peranan yang sangat penting dalam mengaktifkan dan meningkatkan tindak balas imun untuk melindungi kita daripada serangan kuman.

Tahap Ketiga

Tahap pertahanan ini bertindak balas secara khusus terhadap jenis kuman yang tertentu dan boleh mengingatinya. Jika ia menyerang badan kita sekali lagi, ia akan bertindak balas dengan sewajarnya.

Tindak balas imun biasanya boleh menyebabkan kerosakkan yang serius pada sel-sel kita. Untuk pulih secara semulajadi, sel-sel kita memerlukan Resveratrol dan Polifenol untuk memulihkan sel dengan lebih cepat.

Apakah Nutrien Yang Boleh Merangsang Sistem Imun Badan Kita?

sistem imun

Nutriferon – Mengandungi Biji Labu, Biji Plantago, Bunga Safflower, Honeysuckle Jepun yang secara semulajadi membantu meningkatkan tahap interferon dan menyediakan sokongan sistem imun pada peringkat sel.

Carotomax – Kandungan karotenoid membantu menuetralkan radikal bebas dan meningkatkan aktiviti sel darah putih.

Garlic Complex – Bawang putih bertindak sebagai antibiotik semulajadi yang kuat dan berupaya meningkatkan pengeluaran sel darah putih.

Sustained Release Vita C Plus – Vitamin C adalah ‘otot’ sistem imun. Ia menggalakkan fungsi sel-sel darah putih seperti mencari, memerangkap dan memeusnahkan bendasing.

sistem imun

Vivix – Resveratrol dan Polifenol membantu meningkatkan sel-sel pembunuh semulajadi semasa membaiki dan melindungi sel-sel DNA.

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Tunggu Kejap! 

Macamana Nak Beli Produk Shaklee Murah?

Ingin dapatkan diskaun harga 15% – 33%?. Daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee. Nikmati pembelian yang menjimatkan!!

bagaimana cara daftar ahli shaklee

Langkah – Langkah Mudah Cara Daftar Ahli Shaklee (KLIK)

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Sistem imun yang lemah akan membuatkan badan kita menjadi hura hara apabila diserang penyakit.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

 

 

 

Comments

comments