Makanan Rangsang Kekuatan Memori.

Merujuk pada kajian, sarapan pagi tinggi protein (telur,daging,tenusu dan kekacang) serta kanji berserat tinggi (roti gandum penug atau bijirin tinggi serat) adalah makanan rangsang kekuatan memori.

makanan rangsang kekuatan memori

Dalam satu penyelidikan, orang yang mengamalkan bijirin sebagai sarapan pagi akan memulakan hari dengan emosi yang positif dan mampu memberikan hasil yang baik dalam tugasan yang melibatkan memori.
Satu lagi kajian, mendapati ‘choline’ yang ada pada telur juga penting dalam penghasilan nuerotransmitter ‘acetylcholine’.Tahap ‘acetylcholine’ yang rendah mempunyai kaitan dengan penyakit Alzheimer’s.
 

 

 

 

TESTIMONI HEBAT ESP

 

 

Ketawa Boleh Kuatkan Ingatan ~ Terapi Minda (klik)

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang.
Penghantaran secara pos ke seluruh Malaysia.
 
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.
 

 

 

 

Comments

comments