Manfaat Kesihatan Alfalfa

 

Sejak lebih dari 2500 tahun lagi manfaat kesihatan alfalfa sudah terbukti. Ia dikenalpasti sebagai makanan yang paling kaya dengan pelbagai nutrisi dan zat galian.

Alfalfa (Medicago Sativa) ialah satu sumber klorofil yang sangat berkhasiat. Perkataan alfalfa berasal dari frasa Arab al-fal-falah,yang bermaksud ‘Bapa kepada Semua Makanan’, kerana ia mengandungi senarai lengkap vitamin dan mineral penting.

manfaat kesihatan alfalfa

Alfalfa juga mempunyai sejarah penggunaan yang panjang dalam perubatan Ayuverda untuk merawat penyakit yang disebabkan oleh keradangan kerosakan oksida. Ini kerana alfalfa bertindak sebagai satu antioksidan yang kuat, menghalang kerosakan yang disebabkan oleh radikal-radikal bebas.

Apakah yang membuatkan tumbuhan ini sangat luar biasa? Manfaat Kesihatan Alfalfa

manfaat kesihatan alfalfa

Vitamin 

Apabila sesuatu yang secara semula jadi diperolehi dari bumi, manfaat yang timbul kesan dari menggunakannya amat banyak. Tumbuhan alfalfa secara semulajadinya kaya dengan vitamin-vitamin penting termasuk A, D, E, K dan juga merupakan kumpulan keluarga yang kaya dengan vitamin-vitamin B. Setiap vitamin, masing-masing mempunyai pelbagai manfaat kesihatan yang besar, dimana ianya amat penting untuk kesihatan manusia secara keseluruhannya. Ianya benar-benar luar biasa kerana kehadiran pelbagai jenis vitamin hanya dalam satu pokok!
Mineral

Alfalfa mengandungi mineral-mineral penting seperti biotin, kalsium, asid folik, besi, magnesium, kalium dan lain-lain lagi yang diperlukan oleh badan kita. Alfalfa juga tinggi dengan protein terutama sekali apabila dikeringkan. Tumbuhan alfalfa mempunyai sistem akar yang luar biasa dan boleh menjangkau sejauh 6 meter ke dalam tanah yang membenarkan tumbuhan itu menyerap lebih banyak vitamin dan mineral berbanding dengan tumbuhan yang lain.

Diuretik Semula Jadi

Pengambilan alfalfa yang kerap boleh membantu badan kita mengeluarkan toksin-toksin yang dihasilkan. Tambahan lagi, herba alfalfa telah digunakan dengan meluas untuk tujuan diuretik. Ini memberi manfaat kepada orang-orang yang mengalami masalah pengekalan berat air atau tidak lawas kencing.

Meningkatkan peredaran

Herba Alfalfa turut membantu memperbaiki kitaran darah untuk tubuh yang sihat. Herba Alfalfa juga membantu dalam meningkatkan keberkesanan dalam proses penyahtoksidan, membuat badan kembali muda dan bertenaga.
Kebaikan kesihatan selepas bersalin

Alfalfa mempunyai sejarah yang panjang dalam penggunaanya untuk membantu ibu-ibu menggalakkan pengeluaran susu ibu. Walau bagaimanapun, adalah dinasihatkan supaya berunding dengan doktor anda sebelum mengambil Alfalfa semasa dalam tempoh menyusukan bayi anda.

manfaat kesihatan alfalfa

 

AMARAN: Wanita hamil, individu yang sedang menjalani perubatan darah cair atau gangguan sistem imun, sila rujuk doktor anda sebelum menggunakannya.

 

 

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order-online

Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Tunggu Kejap! 

PROMO BELI 1 PERCUMA 1 ALFALFA COMPLEX SHAKLEE

Sah sehingga 31 March 2017

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Alfalfa membekalkan nutrisi yang kebanyakkan tidak terdapat di dalam buah-buahan atau sayuran.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

 

Comments

comments