Minyak Ikan Omega-3 Optimumkan Kesihatan Kita.

Asid lemak Minyak Ikan Omega-3, asid dokosaheksaenoik (DHA) dan asid eicosapentaenoik (EPA), membantu kita mengawal pembekuan darah dan membina membran sel di seluruh badan serta mempengaruhi bagaimana reseptor sel dalam membran kita berfungsi.

minyak ikan omega-3

 

Kebaikan Minyak Ikan Omega-3

Mempunyai Omega-3 yang cukup di dalam membran sel akan membenarkan aliran nutrien dan bahan buangan yang lebih baik. Ia juga mencegah sisa toksik daripada memasuki sel semula. Kandungan EPA dan DHA yang baik membantu mengelakkan ritma jantung yang tidak normal dan mengekalkan tekanan darah normal, menggalakkan pengedaran, fungsi-fungsi kardiovaskular dan mengekalkan tahap trigliserida yang sihat.

Asid-asid ini menggalakkan perkembangan dan fungsi otak, mata dan sistem saraf. Ini sangat penting terutamanya dalam perkembangan kognitif kanak-kanak termasuk perkembangan minda. Asid lemak Omega-3 juga bertindak sebagai anti keradangan yang melindungi keradangan sendi dan kesakitan serta meningkatkan kadar fleksibiliti.

Oleh kerana tubuh kita tidak mampu mengeluarkan Omega-3 dengan sendirinya, kita digalakkan untuk mengambil diet yang tinggi dengan asid lemak Omega-3. Ikan adalah antara sumber terbaik untuk Omega-3 dan kita digalakkan untuk mengambil dua hidangan ikan setiap minggu.

Walaupun kebanyakkan kita tahu bahawa ikan adalah baik untuk kesihatan. Kita juga bimbang yang kebanyakan ikan terdedah pada pencemaran alam sekitar. Secara umumnya lebih besar ikan tersebut, maka lebih terdedahlah ia kepada pencemaran.

Oleh yang demikian untuk mengoptimumkan manfaat dari asid lemak Omega-3 adalah penting untuk memilih minyak ikan yang telah melalui proses penapisan seperti penyulingan molekul kerana ianya telah menyingkirkan bahan-bahan yang berpotensi tercemar untuk memastikan ketulenan dan keselamatan minyak ikan.

Adakah Anda Tahu?

Adalah penting untuk memilih minyak ikan yang telah melalui proses penapisan seperti penyulingan molekul kerana ianya telah
menyingkirkan bahan-bahan yang berpotensi tercemar untuk memastikan ketulenan dan keselamatan minyak ikan.

minyak ikan omega-3

Apa Kata Mereka!

minyak ikan omega-3

Testimoni Sakit Jantung Dan Mengawal Kolesterol

 

minyak ikan omega-3

Testimoni Sakit Sendi

 

 

minyak ikan omega-3

Testimoni Kurus

 

minyak ikan omega-3

Testimoni Kecergasan Anak-Anak

 

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Tunggu Kejap! 

Macamana Nak Beli Produk Shaklee Murah?

Ingin dapatkan diskaun harga 15% – 33%?. Daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee. Nikmati pembelian yang menjimatkan!!

bagaimana cara daftar ahli shaklee

Langkah – Langkah Mudah Cara Daftar Ahli Shaklee (KLIK)

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Optimumkan kesihatan anda dengan penggunaan minyak ikan tulen yang memberi sokongan terbaik bagi kesihatan diri secara keseluruhan; bermula dari pertumbuhan otak dan mata pada bayi, hingga ke penjagaan kesihatan kardiovaskular orang dewasa dan tua.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments