Kulit bayi lima kali lebih nipis dari kulit orang dewasa. Oleh kerana itu kita perlu lebih berhati-hati apabila menggunakan barangan penjagaan kulit bayi, pakaian dan juga bahan pencuci. Berikut adalah beberapa panduan penjagaan kulit bayi yang boleh dikongsi bersama untuk ibubapa.

Panduan Penjagaan Kulit Bayi

Jangan Mandikan Bayi Terlalu Kerap.

Selain air liur dan menukar lampin, bayi tidak terlalu kotor. Akibat terlalu kerap mandi, ia akan menghilangkan minyak semulajadi yang melindungi kulit bayi. Secara tidak langsung akan membuatkan kulit bayi terdedah dan kering yang mana boleh menyebabkan ekzema. Jauhi produk bayi yang mempunyai wangian kerana ia boleh merengsa kulit bayi yang halus.

Shakeleebaby™ Gentle Wash adalah hipoalergenik, pH seimbang dan diuji untuk kulit sensitif. Ia menggunakan bahan-bahan organik seperti kamomil, lavender dan aloe vera untuk melegakan, menenangkan dan merehatkan kulit bayi selepas mandi.

Tenangkan Bayi Dengan Urutan

Urutan adalah cara untuk menyampaikan rasa cinta dan kasih sayang kepada bayi kita. Ia membantu meningkatkan imuniti, menggalakkan tidur yang lebih baik dan meningkatkan peredaran darah. Urut dada dan perut dengan sentuhan lembut dan renung mata bayi kita. Sambil-sambil kita juga boleh bercakap atau menyanyi perlahan kepada bayi.Ini adalah cara yang boleh membantu eratkan hubungan dengan bayi dalam setiap usapan.

Shakeleebaby™ Massage Oil mengandungi minyak bunga matahari,lavender dan kamomil. Ia sangat sesuai untuk mengurut bayi pada bila-bila masa atau sebagai pelembap selepas mandi untuk sentuhan yang menenangkan serta penuh kasih sayang.

Lembapkan Kulit Bayi

Masalah kulit bayi yang paling biasa ialah ekzema dan ruam lampin. Untuk mengelakkan kulit kering, keradangan dan ekzema, anda boleh;

  • menghadkan mandi sekali seminggu
  • gunakan penjagaan kulit khas
  • pastikan bayi hanya memakai pakaian dari kain kapas sahaja

Shakeleebaby™ Soothing Lotion dibuat menggunakan bahan-bahan organik darikamomil, lavender, minyak rosemarry, minyak vanila, minyak biji bunga matahari, minyak biji jojoba dan shea butter untuk mengekalkan kelembapan kulit.

Cuci Pakaian bayi Sebelum Memakainya

Cuci pakaian bayi, peralatan tempat tidur dan selimut secara berasingan dari cucian keluarga untuk mengelakkan pencemaran dan iritasi. Gunakan hanya pencuci pakaian bayi yang bebas wangian dan warna.

Dapatkan Get Clean® Fresh Laundry Concentrate dihasilkan daripada bahan semulajadi seperti kelapa, garam mineral, dan ianya hipoalergenik, bebas bahan iritasi dan klorin.

Fresh Laundry Concentrate selamat digunakan untuk semua jenis kain.

Berhati-hati Dengan Produk Bayi Yang Digunakkan

Apabila memilih produk penjagaan kulit bayi seperti gel mandian dan losyen, pastikan ia diperbuat khas untuk bayi yang bebas wangian, bebas pewarna,bebas pemedih mata dan barangan tanpa bahan-bahan berbahaya.

Berhati-hati dengan talkum bayi kerana bayi boleh menyedut serbuk zahrah talkum yang halus atau habuk yang lebih besar dari tepung jagung. Kesan kepada bayi untuk jangkamasa panjang boleh menyebabkan masalah paru-paru. Berikanlah sedikit masa untuk kulit bayi anda kering atau gunakan sedikit serbuk talkum pada punggung bayi.

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

 Macamana Nak Beli Produk Shaklee Murah?

Ingin dapatkan diskaun harga 15% – 33%?. Daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee. Nikmati pembelian yang menjimatkan!!

bagaimana cara daftar ahli shaklee

Langkah – Langkah Mudah Cara Daftar Ahli Shaklee (KLIK)

Mengapa mesti memilih Shaklee
Mendapat Kelulusan KKM
Tiada Kesan Sampingan
Terbukti Berkesan
Terbukti Semulajadi
Terbukti Selamat
Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang.

COD UPM Serdang (Waktu: 10 pagi – 2 petang)

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Protein soya adalah nutrien penting untuk memastikan remaja sentiasa bertenaga dan aktif, pada masa yang sama dapat menyokong proses pertumbuhan dan perkembangan mereka.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

 

Comments

comments