Bagimana nak pilih kolagen yang original ye?

Puan tengah cari produk kolagen yang lain ke?

Tip Pilih Kolagen

1. Pilih saiz kolagen sekurang-kurangnya 1000 dalton dan ke bawah. Kebanyakkan saiz kolagen di pasaran adalah di antara 2000 – 5000 dalton. Saiz kolagen yang lebih kecil adalah lebih bagus dari segi penyerapan yang optimum serta kesan yang lebih cepat.
 
2. Pilih dalam bentuk minuman atau kapsul berbanding dengan kolagen yang disuntik. ia adalah untuk memastikan sintesis enzim diserap secra maksimum ke dalam tubuh badan.
 
3. Memilik kolagen yang mempunyai sumber vitamin B-Complex. Ia dapat membantu prose pembentukan kolagen semulajadi di dalam badan.
 
4. Pemilihan kolagen yang mempunyai emolient yang unggul dan boleh memberikan kelembapan yang berpanjangan.
 
5. Pastikan kolagen mempunyai antioksidaan yang tinggi untuk mengurangkan kesan awal penuaan.
 
6. Pilih kolagen mempunyai bahan yang boleh merangsang pembentukan asid hyaluronic kerana ia akan membantu menegangkan kulit. Ia berfungsi untuk mengikat kolagen dengan serat yang elastin.


Shaklee Collagen Powder adalah adalah supplemen kolagen yang unggul,mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) propretari, iaitu sejenis kolagen yang tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee sangat rendah dalam berat kandungan molekularnya iaitu 1,000 Dalton (berat molekul kolagen disukat dalam bentuk dalton). Ia amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

7 ramuan utama iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam dan luar.

TESTIMONI HEBAT

 
 
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
 
 
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
 
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara / COD Puncak Perdana (Seksyen U10) / COD Kampung Subang
 
Perkhidmatan Pos ke seluruh Malaysia
 
 
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM69, keahlian seumur hidup
TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM69, keahlian seumur hidup 
 
PS: Masalah keguguran rambut juga mungkin disebabkan oleh kekurangan kolagen
 
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments