Kolagen Protein Semulajadi Untuk Kulit Kekal Muda

Adalah digalakkan untuk mendapatkan kolagen tambahan melalui pemakanan dan supplemen tertentu bagi kita yang telah mencapai usia 25 tahun. Ini kerana kolagen mula berkurangan pada kadar 1.5 peratus setahun. Sehingga usia 45 tahun, badan dijangka kehilangan sebanyak 30 peratus daripada kolagen semulajadi.

Jika kita abaikan aturan ini, jangan terkejut jika garis-garis halus mulai kelihatan pada wajah dalam jangka masa lebih awal. Pengurangan kolagen juga akan menjadikan kulit mula kendur kerana hilang sifat kekenyalannya yang semulajadi. 

Pemakanan harian tidak mencukupi untuk membekalkan kolagen yang diperlukan. Jadi,amat pentingnya pemakanan tambahan untuk menggantikan kolagen yang hilang.

[Bahan Penting Dunia Kecantikan dan Kesihatan]

Pengambilan kolagen bukan sahaja membantu mengekalkan kecantikan dan awet muda, tetapi banyak kajian turut membuktikan banyaknya faedah kolagen untuk kesihatan. Kini, kolagen bukan sahaja digunakan dalam pelembap kulit dan serum,tetapi sering dijadikan salah satu ramuan penting dalam pelbagai barangan seperti syampu, makanan dan minuman kesihatan serta produk pelangsingan badan.
Kekurangan kolagen boleh menyebabkan sejenis penyakit yang dikenali sebagai scurvy dan ostoejenesis imperteta, iaitu boleh menjadikan wajah cengkung, masalah kerapuhan dan mudah patah.
 
Shaklee Collagen Powder adalah adalah supplemen kolagen yang unggul,mengandungi 4,000 mg Kolagen RSS (Sisik Ikan Merah) propretari, iaitu sejenis kolagen yang tulen dan bermutu tinggi yang diekstrak dari sisik ikan merah. Kolagen Shaklee sangat rendah dalam berat kandungan molekularnya iaitu 1,000 Dalton (berat molekul kolagen disukat dalam bentuk dalton). Ia amat mudah diserap oleh tubuh dan membantu meningkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

7 ramuan utama iaitu ekstrak biji Camelia Japonica, kolagen ikan, ekstrak kekerang, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B, digabungkan untuk mempertingkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan dari dalam dan luar.

TESTIMONI HEBAT

 


Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
 
 
 
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara / COD Puncak Perdana (Seksyen U10) / COD Kampung Subang / COD Ara Damansara
 
Perkhidmatan pos ke seluruh Malaysia
 
 
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM69, keahlian seumur hidup
P/S: Masalah keguguran rambut juga mungkin disebabkan oleh kekurangan kolagen
 

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

 

Comments

comments