Pilihan Makanan Terbaik Sarapan Pagi.

Rutin pagi tidak mengambil sarapan pagi? Apakata kita cuba ubah kebiasaan lama itu. Dengan bersarapan tubuh kita akan lebih bertenaga dan mampu melakukan pelbagai aktiviti. Tahukah anda dengan mengambilan sarapan pagi sebelum melakukan apa-apa aktiviti sangat penting kerana ia mampu meningkatkan daya konsentrasi dalam bekerja dan belajar. Selain itu, ia juga mampu menjaga mood kita seharian.

12 Pilihan Makanan Terbaik Sarapan Pagi.

Telur

Kajian mendapati bahawa pengambilan telur semasa sarapan pagi boleh meningkatkan rasa kenyang serta mengurangkan pengambilan kalori untuk hidangan seterusnya. Selain itu, ia mampu membantu mengekalkan kestabilan gula dalam darah dan insulin dalam badan seseorang individu.

Yogurt Greek

Yogurt Greek diperbuat daripada cecair yang disaring dan cecair daripada kerd yang menghasilkan krime yogurt yang pekat. Ia sangat kaya dengan kandungan protein. Yogurt Greek ini amat bagus jika diambil selepas bersenam.

Biji Chia

chia seed superfood

 

Serat likat (viscous fiber) yang bersifat serap air membantu meningkatkan jumlah pergerakan makanan melalui saluran penghadaman dan membantu individu berasa kenyang serta berpuas hati.

Oatmeal

Ia diperbuat daripada oat tanah yang mengandungi serat yang unik dikenali sebagai ‘beta-glucan’. Oatmeal ini serat yang kaya dengan manfaat kesihatan termasuklah mengurangkan kolesterol dalam badan individu.

Beri

Beri adalah buah yang rendah gula berbanding dengan buah buahan lain. Ia juga kaya dengan serat. Setiap satu rapsberries dan blackberries membekalkan 8g serat bagi setiap cawan.

Kopi

Kandungan kafein yang tinggi di dalam kopi menyumbangkan kepada peningkatan mood yang baik, kepekaan dan prestasimental seseorang untuk bekerja lebih bersemangat.

Kekacang

cara terbaik kawal nafsu makan

Makanan sampingan atau kudapan seperti kekacang sangat bagus diambil semasa sarapan pagi kerana ia mampu membantu individu mencegah pertambahan berat badan.

Teh Hijau

Secawan teh hijau membekalkan hanya 35-70 mg kafein iaitu bersamaan setengah jumlah kafein di dalam kopi.

Buah buahan

Seperti yang kita maklum semua jenis buah buahan mengandungi vitamin, kalium, serat dan secara relatifnya rendah kalori. Secawan buah yang dipotong membekalkan 80-130 kalori bergantung kepada jenis buah yang diambil.

Biji Rami / FlaxSeed

Biji rami kaya dengan serat likat yang boleh membantu seseorang berasa kenyang untuk tempoh beberapa jam selepas makan. Ia juga mampu membantu meningkatkan sensitiviti insulin.

Keju Lembut / Cottage Cheese

Keju lembut mengandungi protein yang tinggi yang mana boleh membantu meningkatkan kadar metabolisme tubuh, menghasilkan rasa kenyang dan mengurangkan hormon lapar ~ ghrelin

 

Protein Shake

 

Kebanyakkan kajian yang dijalankan telah membuktikan bahawa serbuk protein dapat memberikan beberapa manfaat kepada kesihatan. Terdapat beberapa jenis protein serbuk boleh diambil termasuk cecair, telur, soya dan kacang pis. Ia juga mampu menurunkan kadar selera makan seseorang berbanding protein dalam bentuk lain.

Kuasa Protein Untuk Tenaga Tahan Lebih Lama

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

 Macamana Nak Beli Produk Shaklee Murah?

Ingin dapatkan diskaun harga 15% – 33%?. Daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee. Nikmati pembelian yang menjimatkan!!

bagaimana cara daftar ahli shaklee

Langkah – Langkah Mudah Cara Daftar Ahli Shaklee (KLIK)

Mengapa mesti memilih Shaklee
Mendapat Kelulusan KKM
Tiada Kesan Sampingan
Terbukti Berkesan
Terbukti Semulajadi
Terbukti Selamat
Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang.

COD UPM Serdang (Waktu: 10 pagi – 2 petang)

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Membantu menyediakan tenaga yang berterusan, menyokong kesihatan yang baik dan mengekalkan tulang yang sihat

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments