Risiko Osteoporosis Untuk Wanita

Hampir semua orang telah mendengar tentang Osteoporosis. Malangnya, tidak ramai yang tahu apakah ia, bagaimana ia berlaku dan apa yang boleh dilakukan untuk mengelakkannya daripada berlaku. Pada tahun 2010, Arthritis Foundation Malaysia melaporkan bahawa dianggarkan lebih 1 juta wanita yang terdedah kepada risiko osteoporosis. Malah bukan sahaja wanita,lelaki juga mempunyai risiko terhadap penyakit yang menyerang dalam senyap ini.

risiko osteoporosis

Osteoporosis tidak berlaku dalam sekelip mata. Ia mengambil masa beberapa dekad untuk tulang anda merapuh. Apabila anda mempunyai tulang yang rapuh, struktur yang menyokong keseluruhan tubuh anda boleh retak dengan mudah, walaupun dengan sesuatu perbuatan yang mudah seperti bersin, batuk atau jatuh. Jadi, adakah penyakit yang menyerang dalam senyap ini boleh dicegah? Jawapannya adalah YA. Kita hanya perlu menambah 7 mineral penting dalam pembinaan tulang dalam diet seharian.

7 Mineral Penting Dalam Pembinaan Tulang

Nutrien matriks unik ini membantu mengekalkan tulang yang sihat dan mengurangkan risiko osteoporosis.

1.Tulang Sihat dengan Kalsium
Pengambilan kalsium yang mencukupi penting untuk mengekalkan tulang yang sihat. Orang dewasa disyorkan untuk mendapatkan minimum 1,000mg jumlah pemakanan kalsium setiap hari.

2.Dapatkan Vitamin D Yang Mencukupi
Vitamin D bukan sahaja merupakan komponen penting untuk penyerapan kalsium tetapi juga memberi kesan terhadap organ kesihatan yang lain.Dapatkan sekurang-kurangnya 30 minit cahaya matahari setiap hari atau mempertimbangkan untuk mengambil Vitamin D sebagai makanan tambahan.

3.Magnesium
Ia merupakan satu lagi komponen penting yang diperlukan oleh Kalsium untuk membantu badan menyerap dan mengangkut nutrien serta membina keupayaan tulang sekaligus mengurangkan kehilangan tulang selaras dengan peningkatan umur kita.

4.Mangan
Sebahagian besar mineral mangan yang terdapat di dalam tubuh kita berada di dalam jaringan tulang. Pertumbuhan tulang yang normal memerlukan mineral mangan kerana ia membantu meningkatkan kepadatan tulang.

5.Boron
Boron diperlukan untuk pembinaan tulang mineral yang kuat termasuk kalsium, magnesium dan vitamin D.

6.Tembaga

Tembaga salah satu mineral yang sangat diperlukan oleh tubuh kita. Ia tersimpan di dalam otot dan tulang kita.

7.Zink

Zink ialah mineral yang sangat penting dalam unsur pembentukan protein kolagen. Ia berganding rapat bersama kalsium di dalam membentuk kepadatan dan kekuatan tulang.

risiko osteoporosis

Senaman yang kerap dan diet yang sihat dengan mineral pembinaan tulang tambahan boleh mengurangkan risiko osteoporosis, terutamanya terhadap golongan warga emas. Pemilihan pemakanan yang tidak sihat, seperti fosforus yang sarat dalam minuman ringan, boleh melarut resap kalsium daripada tulang. Ini boleh menyebabkan osteoporosis berlaku di sebarang peringkat usia.

risiko osteoporosis

 

Ostematrix

Mengekalkan sel tulang yang sihat. Pembekal kalsium penting untuk tulang,otot dan ligamen. Ia juga mengandungi Magnesium yang diperlukan untuk mengasimilasikan kalsium ke dalam tulang dengan mencegah pembentukan kalsium dalam tisu-tisu lembut dan sendi-sendi.

Jika mengalami sakit-sakit sendi terutamanya pada waktu malam atau cuaca sejuk, anda mungkin kekurangan Vitamin D. Kekurangan vitamin ini mungkin menyebabkan sakit-sakit otot, pinggang, leher dan sakit bahagian belakang.

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

 

Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Tunggu Kejap! 

PROMO BELI 2 DISKAUN 5%

Sah sehingga 28 Februari 2017

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Adalah sangat penting untuk memaksimumkan jisim tulang sebelum mencecah usia 30 tahun dan mengekalkan keupayaan pembinaan tulang yang kuat sepanjang masa.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments