Betulkah suplemen boleh membantu

meningkatkan kesihatan kita?

Terlalu sibuk dengan aktiviti seharian sehinggakan tidak berkesempatan untuk makan. Jalan yang terbaik adalah dengan mengambil suplemen yang boleh menampung keperluan makanan sehari-hari. Ada juga suplemen khas untuk kulit, sakit sendi dan sebagainya.

Minyak Ikan Buat Kita Bijak

Biasa mendengar pemgambilan minyak ikan boleh menjadikan seseorang itu lebih bijak terutamanya kanak-kanak. Menurut penelitian oleh Dr Alan D. Dangour dari London School of Hygiene and Tropical Medicine, pengambilan minyak ikan dalam masa yang lama dapat memberi manfaat kepada kesihantan badan dan jantung.

Selain itu, kandungan eicosapentaenoic (EPA), docosahexaenoic acid (DHA) dan asid lemak omega 3 dalam minyak ikan dapat meningkatkan fungsi pemikiran seseorang.

Vitamin Untuk Awet Muda
Beberapa jenis vitamin yang boleh membantu kita untuk kelihatan awet muda.
# Kalsium – selain untuk menjaga kekuatan tulang, fungsi otot dan saraf, kalsium daoat mengurangkan risiko penyebab kanser usus.
# Vitamin D – menurut Michael F. Holick dari Boston Univercity School of Medicine, vitamin D dapat mengurangkan risiko kanser usus sehingga 50%
# Magnesium – selain mencegah diabetes, magnesium dapat menurunkan tekanan darah.
Vitamin Boleh Ingatkan Mimpi!
Apabila tersedar dari tidur, kita cuba untuk mengingatkan kembali apa yang dimimpikan malam tadi. Kadang-kadang, kita boleh mengalami 4-6 kali mimpi dalam semalaman. Jika anda ingin mengingatkan kembali mimpi dengan jelas, cubalah mengambil vitamin B6 yang biasanya banyak diperolehi dalam daging, biji-bijian, kacang dan pisang.
Jangan Ambil Ubat Dan Suplemen Sekaligus
Bagi yang ada mengalami masalah kesihatan, adalah disarankan JANGAN mengambil ubat badan suplemen sekaligus kerana ia boleh memberi kesan sampingan yang berbahaya. Disamping itu, gabungan ubat dan suplemen atau suplemen diet boleh menyebabkan komplikasi termasuk jantung, sakit dibahagian dada dan perut.
Masa yang sesuai untuk makan suplemen ialah selepas dua jam pengambilan ubat.
Pentingnya Suplemen Untuk Ibu Hamil
Pengambilan suplemen semasa mengandung adalah sangat digalakkan kerana ia dapt membantu mengurangkan risiko kecacatan bayi pramatang dan berat bayi. Namun, ada juga ibu mengandung yang tidak mengambilnya kerana alahan yang dialami. Jangan sesekali abaikannya. Untuk mengelakkan rasa loya, cubalah ambil suplemen kesihatan pada waktu malam sebelum tidur.
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara
 
 
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup
TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup 
  • Beli mana-mana produk serendah RM30PERCUMA sebotol Multivitamin Vitalea yang bernilai RM94 (tawaran sah sehingga 31 Oktober 2015)
Pengedar Shalee Shah Alam, Selangor
 
P/S: Tiada istilah terlewat dalm menjaga kesihatan
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments