” Aduhai….malas betul nak buat kerja hari ni. Kalau lah hari ni hari Jumaat kan seronok,”keluh Masni setibanya dia di pejabat. Monday blues lah sangat. ūüėČ

TIDAK dinafikan Isnin adalah hari paling malas untuk bekerja. Enggan bangun pagi, apalagi memandu ke pejabat.

Namun demikian, JANGAN biarkan perasaan dan tenaga yang menurun mendominasi fikiran dan tubuh kita. Bangkitkan semangat untuk bekerja secara produktif dengan:

# Hindari beraktiviti di media sosial sewaktu bekerja
# Buat pembahagian tugas
# Bertanggungjawab pada pekerjaan sendiri
# Rapikan meja kerja
# Luangkan masa untuk berehat (meregangkan punggubg dan kaki selama 15 minit)
# Jangan terus menerus periksa e-mel atau pesanan ringkas

Bagaimana nak tambah tenaga dengan vitamin?

Tetapi harus diingatkan, vitamin bukan dadah. Makan sehari terus jadi kuat macam badang. Ia memerlukan masa untuk seimbangkan nutrien di dalam tubuh sebelum menampakkan kesan-kesannya.

Energy Soy Protein (ESP) Untuk Tambah Tenaga
ESP adalah protein sihat yang memberikan bekalan tenaga yang berterusan. Ia bersifat rendah glisemik indeks iaitu memberikan rasa kenyang yang lebih lama.
Pengambilan susu bersama ESP, Performance Drink dan kurma memberi badan lebih bertenaga untuk bekerja dengan produktif sepanjang pagi. 
 
B-Complex Untuk Tambah Tenaga
B-Complex Shkalee mengandungi 8 vitamin B penting untuk keperluan badan kita seharian. Pengambilan B-Complex membantu kita lebih tenang kerana ia adalah vitamin anti stres, bertenaga dan bersemangat memulakan hari.
B1,B2,B3,B6,biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protien,lemak dan karbohidrat kepada tenaga. Manakala asid folik dan B12 membantu pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh

 

 
Vitamin C Untuk Tambah Tenaga
Sustained Released Vita-C 500 mg Shaklee ialah vitamin C yang mudah larut dan musnah di dalam badan. Oleh kerana itu, bekalan vitamin C yang berterusan amat penting bagi menyokong proses di dalam badan. Vitamin C menyokong kesihatan tulang,gusi dan gigi serta kesihatan keseluruhannya. Individu yang sentiasa penat, letih,lesu dan tidak bermaya mungkin kekurangan vitamin C.
 
Multivitamin Untuk Tambah Tenaga
Multivitamin Vitalea Shaklee mengandungi 28 jenis vitamin dan mineral yang dirumus khas bagi memenuhi keperluan mikronutrien orang dewasa. Ia dilengkapi dengan zat besi untuk pembentukan lebih banyak sel darah merah, mengelakkan anemia dan membantu meningkatkan paras hemoglobin. Selain itu ia turut mengandungi Magnesium, kalsium, fosforus, vitamin C dan vitamin D yang menyokong kesihatan tulang.
 
TESTIMONI HEBAT 

 

 

 
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
 
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah¬†RM79, keahlian seumur hidup
TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah¬†RM79, keahlian seumur hidup¬†
  • Beli mana-mana produk serendah¬†RM30,¬†PERCUMA¬†sebotol Multivitamin Vitalea yang bernilai¬†RM94¬†(tawaran sah sehingga 31 Oktober 2015)
Pengedar Shalee Shah Alam, Selangor
 
P/S: Tiada istilah terlewat dalam menjaga kesihatan
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.
 

Comments

comments