Tahukah Anda?

Disarankan seseorang yang mempunyai berat badan berlebihan mestilah berusaha mengurangkan 5-10% berat badan untuk mengelakkan risiko gangguan kolesterol tinggi.

 

KOLESTEROL adalah komponen dari lemak di dalam badan kita. Ia mempunyai fumgsi sebagai zat gizi yang sangat diperlukan oleh badan selain zat gizi yang lain seperti karbohidrat, protein, mineral dan vitamin.

SIAPA YANG BERISIKO MENDAPAT KOLESTEROL TINGGI?

Siapa yang berisiko mendapat kolesterol tinggi bergantung kepada ciri-ciri berikut:

  • Umur

Kolesterol dalam badan akan meningkat secara semulajadi apabila usia semakin meningkat. Seorang lelaki, peningkatan kolesterol boleh terjadi pada ketika usia 50 tahun. Manakala wanita pula,  peningkatan kolesterol terjadi ketika mula hamil.

  • Keturunan

Risiko kolesterol juga boleh diwarisi secara genetik. Selain itu, pesakit diabetes juga boleh mempengaruhi untuk mendapat kolesterol tinggi.

  • Berat

Mempunyai berat badan yang berlebihan boleh meningkatkan LDL dan mengurangkan HDL. Apa itu LDL dan HDL? LDL ialah kolesterol jahat dan HDL ialah kolesterol baik.

  • Diet

Pengambilan diet yang tinggi dalam lemak tepu dan asid transfat boleh meningkatkan tahap kolesterol seseorang.

BADAN KURUS ADA RISIKO JUGA KE?

Risiko kolesterol bukan hanya terjadi kepada seseorang badan berisi sahaja tetapi juga berisiko kepada yang berbadan kurus. Kebanyakkan mereka yang berbadan kurus boleh mendapat kolesterol tinggi akibat pengaruh gaya hidup seperti merokok, pengambilan alkohol dan anoreksia.

LANGKAH-LANGKAH MENGURANGKAN RISIKO KOLESTEROL TINGGI

Cara terbaik untuk mengetahui sama ada kita menghidap masalah kolesterol tinggi adalah dengan melakukan pemeriksaan darah dengan doktor. Jika keputusan darah tidak normal, kita perlu mengubah gaya hidup termasuklah mengurangkan lemak tidak sihat dalam makanan dan melakukan senaman untuk membakar kalori serta lemak dalam badan.

Jika tahap kolesterol darah sangat tinggi, doktor boleh memberi pilihan dengan mula memberikan ubat kolesterol. Ubat ini tidak boleh berhenti diambil sehinggakan diberitahu oleh doktor.

Apabila tahap kolesterol darah sudah menjadi normal, kita perlu menjalani kehidupan yang sihat dan berjumpa dengan doktor secara berkala.

BAGAIMANA SUPLEMEN MEMBANTU MERENDAHKAN TAHAP KOLESTEROL KITA SECARA SEMULAJADI?

Omega Guard Shaklee adalah minyak ikan terbaik di dunia. Kenapa ye?b0b59367-4070-400f-a1ef-d94de7a8a055Omega Guard Shaklee diekstrak dari ikan laut air sejuk di perairan negara Jepun. Ia bukan dari hati minyak ikan. Omega Guard adalah 3 kali lebih tumpat dari ketumpatan hati minyak ikan. Satu sajian Omega Guard Shaklee dapat membekalkan 905 mg asid-lemak omega 3 EPA dan DHA.

 

DHA dan EPA boleh membantu melincirkan saluran darah. Oleh sebab itu, ia berkesan untuk membantu mengekalkan tekanan darah normal. Ia juga membantu merendahkan tahap kandungan kolesterol LDL dan secara tidak langsung dapat menghidar pembekuan darah di dalam badan.

Phytocol-ST Shaklee ini cukup istemewa kerana ia merupakan rumusan beberapa jenis fitosterol yang mana fungsi utama adalah untuk mengawal paras kolesterol dalam tubuh.

Struktur fitosterol adalah hampir sama dengan kolesterol. Apabila kita mengambil fitosterol, ia akan bersaing dengan kolesterol untuk tapak penyerapan dalam sistem penghadaman. Hasilnya, penyerapan kolesterol terhalang dan ia akan disingkirkan keluar bersama-sama fitosterol.

1

Ini bermakna apabila kita mengambil jumlah fitosterol yang tinggi semakin kurang pula kolesterol yang akan serap oleh tubuh. Ia juga membuka peluang yang tinggi untuk menurunkan paras kolesterol LDL iaitu kolesterol jahat.

TESTIMONI HEBAT KOLESTEROL TERKAWAL

testi-kolesterol testi-kolesterol1           testi-kolesterol1a testi-kolesterol2

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara-cara pengambilan yang betul serta berkesan.

 SMS / Whatsapps: 013-3913325

Email: anashana155@gmail.com

FB : www.facebook.com/sayasukasihatcergas

 Saya boleh tolong anda dapatkan produk Shaklee secara COD (Cash On Delivery)

 COD Shaklee Seksyen U5, Shah Alam (Subang Bestari, Mah Sing, Kampung Subang), COD Shakleee Kota Damansara, COD Shaklee Seksyen U10 (Puncak Perdana, Sunway Kayangan), COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Monterez Golf, COD Shaklee Subang Permai, COD Shaklee TUDM Subang

 Perkhidmatan pos keseluruh Malaysia.

**Berminat nak buat DROPSHIP? Berniaga tanpa modal. Bina paip kewangan yang baru. Tambah pendapatan. Cari saya ye…013 3913325*

logo shaklee

TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM 79.00

 P/S: Masalah kolesterol mesti dikawal kerana apabila serius, ia boleh menyebabkan penyempitan pembuluh darah, strok dan serangan jantung

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di laman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah.

Comments

comments