Adakah anda terfikir untuk hamil pada ketika ini? Anda mungkin kesuntukan masa untuk hamil tanpa sebarang komplikasi pada usia anda kini.

 
Walaubagaimanapun, anda masih boleh perbaiki peluang anda dengan mengikuti langkah-langkah berikut:
 
1# Berapakah usia anda?
Umur adalah satu faktor besar di dalam kesuburan. Rawatan kesuburan yang paling maju pun tidak dapat kembalikan semula tahap kesuburan yang sama ketika masih muda.

2# Adakah anda merokok?
Jika ya, anda telah mendedahkan telur-telur kepada nikotin yang mana akan menjejaskan kualiti telur dan mengurangkan bekalan ovari anda. Merokok boleh mempercepatkan seseorang wanita mencapai menopaus di mana ia secara simboliknya menutup tingkap kesuburannya seumur hidup
3# Adakah anda mempunyai berat badan yang sihat?
Jika anda mempunyai berat berlebihan dan haid yang tidak teratur, berjumpalah dengan doktor. Sementara itu, jika anda sangat kurus atau kehilangan berat badan dan haid tidak teratur, anda harus menambah semula berat badan bagi mengembalikan kesuburan.
4# Apakah perubatan atau remedi yang anda ambil?
Beribu-ribu preskripsi dan juga ubat-ubatan yang dijual di kauter yang boleh memberi kesan kesuburan. Adalah satu idea yang baik jika anda berjumpa dengan doktor dan bertanyakan perihal ubat-ubatan tersebut.
5# Adakah haid anda teratur?
Jika anda mempunyai satu kitaran haid yang tidak teratur dan sangat panjang (lebih daripada 36 hari) atau pendek (kurang daripada 22 hari), ia mungkin disebabkan oleh ovari anda tidak berfungsi dengan normal
6# Adakah anda terlalu stres?
Tiada dinyatakan dengan jelas mana-mana kajian sama ada tekanan harian memberi kesan untuk hamil. Sesetengah pakar mengatakan bahawa stres boleh mengurangkan penghasilan estrogen tapi ada sesetengah pakar stres  tidak mempunyai kaitan langsung.
7# Adakah anda seorang pemakan yang sihat?
Satu diet yang seimbang yang mana ia kaya dengan buah-buahan dan sayur-sayuran selalunya baik untuk anda. Setiap wanita yang berusha untuk hamil harus mengambil multivitamin dengan sekurang-kurangnya 400 mikrogram asis folik. Ia membantu mengelakkan daripada berlakunya kerosakkan tiub neural.
 
 
 

Set Kesuburan Shaklee untuk wanita mengandungi Vitalea, Bcomplex, Vitamin C dan GLA Complex. Manakala untuk lelaki terdiri daripada Vitalea, B Complex, Vitamin C dan Zinc Complex

#Multivitamin dan Multimineral (Vitalea) – Vitalea mengandungi 28 jenis multivitamin dan mineral yang diperlukan oleh tubuh kita. Masalah kesuburan boleh berpunca dari kekurangan nutrient dalam badan. Almaklumlah, kita tak tahu badan kekurangan vitamin apa, jadi fungsi Vitalea adalah untuk memenuhi ruang-ruang kosong tersebut.

#Vitamin B Complex – Penting bagi yang merancang untuk hamil kerana ia mengandungi Acid Folic yang sangat diperlukan pada awal kehamilan. Vitamin B12 yang terdapat dalam Bcomplex ini juga membantu memperbanyakkan sperma dan Vitamin B6 dapat meningkatkan kesuburan wanita. Jenis Vitamin B yang lain juga penting untuk proses penyatuan sperma dan ovum (conception)

#Vitamin C – Bagi Lelaki, Vitamin C membantu mencegah penggumpalan sperma untuk menjadikannya lebih bergerak aktif (sesuai untuk perokok). Bagi wanita, ia membantu mengawal keseimbangan hormon, menguatkan sistem imunisasi dan meningkatkan kesuburan. Apa yang uniknya, Sustained release Vitamin C Shaklee akan melepaskan vitamin C secara perlahan-lahan dan akan bertahan lebih lama di dalam badan.

#Zinc Complex – Ia membantu menjaga fungsi organ seksual dan penghasilan hormon testosteron (hormon lelaki) dan meningkatkan bilangan Sperma. Kekurangan zink pada lelaki akan menjejaskan bilangan, pergerakan dan kesihatan sperma.

#GLA Complex – Suppliment wajib bagi wanita yang cuba untuk hamil. Ia mampu mengawal dan mengatur ketidakstabilan hormon wanita sebagai langkah utama untuk menggalakkan kesuburan. Ia juga mampu mengecutkan cyst dalam rahim wanita yang boleh menghalang proses kehamilan. 

Vitamin yang memainkan peranan penting untuk kesuburan adalah
1. GLA Complex untuk wanita
2. Zinc Complex untuk lelaki.

#Bagaimana kedua-dua vitamin ini berfungsi?

GLA Complex membantu menghasilkan cecair “kesuburan” yang antara kebaikannya membantu menyediakan “ruang” untuk sperma terus hidup dalam tiup falopio sehingga 5 hari. Zink pula membantu menguatkan sperma.

Gabungan Vitamins di atas insyaAllah memberikan harapan untuk anda menimang cahayamata. Yang penting jangan pernah berhenti berharap, berusaha dan berdoa.

TESTIMONIAL HEBAT

 

 

 
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
 
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara
 
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
 
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup
TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup 
  • Beli mana-mana produk serendah RM30PERCUMA sebotol Multivitamin Vitalea yang bernilai RM94 (tawaran sah sehingga 31 Oktober 2015)
Pengedar Shalee Shah Alam, Selangor
 
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments