Apa yang boleh dilakukan oleh pesakit jantung selepas melakukan pembedahan?

 
Bagi yang pernah menjalani pembedahan, mereka akan mersakan kelainan pada degupan jantung. Jantung akan menjadi semakin laju dari sebelumnya kerana salur darah sudah tidak tersumbat lagi.

JANGAN RISAU!

#Pesakit jantung disarankan agar sentiasa melakukan senaman yang boleh memberi reaksi kepada jantung. Senaman yang terbaik yang boleh dilakukan oleh pesakit jantung adalah berjalan dengan kadar yang laju.
Sebaiknya lakukan selama 40 hingga 45 minit setiap sesi tiga kali seminggu. Dengan berjalan laju, jantung akan mengepam darah ke saluran darah dengan laju. Jadi, tiada masalah saliran tersumbat lagi.
 
#Pesakit jantung dinasihatkan untuk tidak terlalu memberi tekanan kepada bahagian dada kerana ia akan memberi kesan kepada saluran arteri dan jantung. Tekanan bahagian dada boleh terjadi jika pesakit mengalami masalah penghadaman.
Bagi mengelakkan tekanan tersebut, pengambilan buah-buahan seperti betik digalakkan bagi melancar pembuangan air besar.

Apabila meneran, pesakit akan menggunakan tenaga yang lebih dari biasa. tenaga yang digunakan akan memberi kesan kepada dada dan sekaligus membebankan jantung mereka.

#Elakkan mengambil makanan yang boleh meninggalkan lemak pada jantung.

“Saya sarankan pesakit jantung untuk mengamalkan minyak ikan kerana ia membantu melancarkan saluran darah,” nasihat Prof. Datuk Dr. Mohd Ramzisham Abdul Rahman

 

 

Kelebihan minyak ikan.

1# Minyak ikan adalah lemak yang paling sihat berbanding lemak haiwan yang lain kerana ia mengandungi tahap kolesterol yang sangat rendah. Malah minyak ikan juga memberikan kolesterol ‘baik’ untuk tubuh kita.
 
2# Selain melancarkan saluran laluan darah ke arteri, minyak ikan juga membantu menurunkan tekanan darah tinggi yang merupakan salah satu faktor berlakunya serangan jantung.
 
3# Apabila kita mengamalkan minyak ikan, secra tidak langsung penyakit lain yang menjadi punca penyakit jantung berjaya dihindari.
 
4# Sebaiknya bagi mereka yang mengalami masalah jantung perlu mengamalkan pengambilan minyak ikan ini. Ini adalah cara yang terbaik untuk mendapatkan omega-3 melalui amalan pemakanan.
 
 

Bulan Oktober 2015 ni, Shaklee ada menawarkan promosi hebat. Ambillah peluang ini untuk kita kongsi bersama dengan orang-orang yang kita sayangi. 

TIADA ISTILAH LEWAT DALAM MENJAGA KESIHATAN

 

TESTIMONI HEBAT

 

 

 
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
 
Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya satu klik sahaja
 
 
 
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara / COD Shaklee Puncak Perdana (seksyen U10) dan kawasan-kawasan yang berdekatan.
 
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
 
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup
TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup 
  • Beli mana-mana produk serendah RM30PERCUMA sebotol Multivitamin Vitalea yang bernilai RM94 (tawaran sah sehingga 31 Oktober 2015)
Pengedar Shalee Shah Alam, Selangor
 
P/S: “Ingat, sebagai seorang pesakit jantung,risiko mkali kedua lebih mudah terjadi sekiranya anda mempunyai faktor genetik masalah jantung dalam keluarga.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments