“Laaa…apa kena mengena dengan gosok gigi pulak ni?”

 
 
 

Menjaga kesihatan jantung bukan sekadar menjaga diet. Selain daripada mengamalkan diet, perkara remeh seperti gosok gigi sebenarnya memberi kesan positif kepada jantung!

4 Tip Untuk Selamatkan Jantung

1# Pastikan mulut bersih
Kajian dari Univesiti Buffalo mengesahkan kawasan mulut merupakan tempat paling ‘selesa’ untuk didiami oleh bakteria. Semakin banyak bakteria di dalam mulut, semakin tinggi risiko untuk diserang penyakit jantung.
 
2# Udara kotor rosakkan jantung
Penyelidik dari Universiti Kentucky, menjelaskan asap daripada rokok, tobacco, minyak masak dan kayu memberi kesan kepada sistem kardiovaskulartidak kira lelaki atau wanita yang terdedah tidak lebih daripada 10 minit.
 
 
 
3# Tidur secukupnya
Tidur amat diperlukan oleh setiap manusia. Untuk memastikan badan mendapat rehat yang secukupnya, seseorang itu mesti mendapat tidur yang berkualiti, iaitu pola tidur yang nyenyak dalam jangka masa yang cukup. Kurangnya mendapatkan tidur yang cukup dan berkualiti dapat menaikkan tekanan darah dan paras kolesterol.
 
4# Ketawa elak arteri tersumbat
Bergembiralah selagi mampu dengan ketawa. Senyum sentiasa membolehkan kita kelihatan muda lebih 10 tahun daripada usia sebenar! Malah, ketawa juga membuatkan darah kita berjalan lancar tanpa mengalami arteri tersumbat.

Ramai yang bertanggapan seseorang yang mengalami sakit jantung, sudah buntu untuk mencari jalan kembalikan kesihatan mereka seperti orang lain. MEREKA SEBENARNYA SALAH!!

(kredit foto: jihapimpom.blogspot.com)
 
Hakikat yang sebenarnya kita perlu berusaha untuk mencegah. Bukankah mencegah itu lebih baik dari merawat. Kos rawatan sakit jantung bukannya murah. Pemakanan tambahan sangat perlu untuk memastikan sel-sel di dalam badan kita sihat kerana nutrien yang diperolehi dari pemakanan seharian tidak cukup.
Amalan diet mampu membantu kita ke arah memastikan tahap kesihatan sentiasa berada di tahap optimum.
 
1# Phytocol-ST – berfungsi untuk mencegah kolestrol baru dari menjadi lebihan di dalam badan. Badan kita tidak memerlukan kolestrol jahat iaitu LDL kolestrol dimana ia boleh diperolehi dari makanan yang tidak sihat. 4 biji sehari Phytocol-ST akan memberi 2000mg Fitosterol seperti yang dicadangkan oleh Institut Kesihatan Kebangsaan Amerika (NIH).
 
2# Omega Guard Shaklee – berfungsi menyingkirkan lebihan lemak lama di dalam badan.
 
3# Garlic Plus Shaklee – berfungsi membaiki saluran darah yang tersumbat
 
4# Vivix – yang kaya dengan resveratrol menyokong sistem badan secara menyeluruh. Ia juga membantu membaiki sel-sel yang rosak hingga ke tahap DNA.
 
5# Energy Soy Protein (ESP) – membekalkan tenaga bagi setiap sel-sel berfungsi.
 

TESTIMONI STROK

 

 

 
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
 
Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya satu klik sahaja
 
 
 
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee secara “Cash On Delivery (COD)” dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara / COD Shaklee Puncak Perdana (seksyen U10) dan kawasan-kawasan yang berdekatan.
 
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
 
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup
TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM79, keahlian seumur hidup 
  • Beli mana-mana produk serendah RM30PERCUMA sebotol Multivitamin Vitalea yang bernilai RM94 (tawaran sah sehingga 31 Oktober 2015)
Pengedar Shalee Shah Alam, Selangor
 
P/S: Tiada istilah terlewat dalm menjaga kesihatan
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.

Comments

comments