Wanita Hamil Dan Keputihan

Jika sebelum mengandung lelehan keputihan adalah lebih sedikit berbanding ketika hamil adalah perkara biasa. Lelehan yang normal bersifat cair dan berwarna umpama susu.
Tetapi, jika lelehan menjadi pekat, warna putih seperti keju,gatal,sakit ketika melakukan hubungan intim, ini bernakna keputihan sedang melanda.

Kenapa Keputihan Terjadi Ketika Hamil?

1# Ketika hamil, kandungan gula di sekeliling faraj menjadi tinggi. Kandungan gula ini ialah glikogen dimana ia menggalakkan pertumbuhan kulat.
2# Memakai pakaian dari material yang tidak sesuai. Contohnya memilih seluar dalam daripada bahan nilon atau satin berbanding kapas. Pakaian yang ketat dan panas juga boleh menghalang udara dan menggalakkan keputihan.
3# Doktor menasihatkan mengambil antibiotik. Penggunaan antibiotik boleh menggangu keseimbangan mikro-organisma baik dan jahat di dalam perut.
4# Mempunyai kencing manis ketika hamil atau tidak berupaya mengawal kencing manis dengan baik.

Keputihan Dan Bayi?

Keputihan sebenarnya tidaklah membahayakan perkembangan bayi kerana dia terlindung di dalam uterus. Jika jangkitan itu berterusan sehingga bersalin ada kemungkinan bayi akan dijangkiti kerana ia keluar melalui faraj jika proses kelahiran secara normal.

Beza Keputihan Dan Air Ketuban

Keputihan normal adalah berwarna putih seperti susu yang sedikit cair. Tetapi keputihan tidak normal lelehan menjadi kental, gatal dan kemerah-merahan.
Ibu hamil perlu tahu bezakan diantara keputihan dengan air ketuban. Jangan pula air ketuban sudah pecah dikatakan keputihan!!

Apa Produk Shaklee Boleh Bantu Wanita Hamil Dan Keputihan?

(kredit foto:greenvitamin.net)
 
Suplemen Shaklee yang sinonim dengan keputihan ialah Alfalfa Complex. Tetapi wanita hamil tidak digalakkan mengambil Alfalfa Complex.
 
 
Sebagai ganti Alfalfa Complex, wanita hamil boleh mengambil Garlic Complex untuk mengurangkan keputihan ketika hamil. Ia selamat dan boleh meningkatkan antibodi wanita hamil.Garlic Complex bertindak sebagai antibiotik untuk menghalang jangkitan kulat dan yis candida.
Selain untuk keputihan, Garlic Complex juga dapat mengurangkan masalah kegatalan dan alahan kulit kepada wanita hamil.
 
Vitamin C Shaklee sangat sesuai diambil oleh wanita hamil bagi membantu mengurangkan masalah keputihan. Vitamin C Shaklee bertindak untuk meningkatkan sistem pertahanan badan.

TESTIMONI HEBAT PENGGUNA

 

 
Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.
 
Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya satu klik sahaja
 
 
Hubungi saya untuk dapatkan produk Shaklee secara “Cash On Delivery (COD)” dan cara pengambilan yang betul dan berkesan.
SMS / Watsapp: 013 – 3913325
Email: shanasharafas@gmail.com
FB page : www.facebook.com/sayasukasihatcergas
COD Shaklee Shah Alam / COD Shaklee Subang Bestari (Seksyen U5) / COD Shaklee Kota Damansara / COD Shaklee Puncak Perdana (seksyen U10) dan kawasan-kawasan yang berdekatan.
 
DAFTAR AHLI SEKARANG!
 
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM68.90, keahlian seumur hidup
TAWARAN HEBAT JIKA DAFTAR AHLI SEKARANG!
  • Diskaun sehingga 25% bagi setiap produk
  • Bayaran keahlian serendah RM68.90, keahlian seumur hidup 
  • Beli mana-mana produk serendah RM30PERCUMA sebotol Multivitamin Vitalea yang bernilai RM94 (tawaran sah sehingga 31 Oktober 2015)
Pengedar Shalee Shah Alam, Selangor
 
P/S: Tiada istilah terlewat dalam menjaga kesihatan
PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi di lama ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnosis apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar kesihatan yang bertauliah terlebih dahulu.
 

 

Comments

comments