Suntikan Vitamin C,Awas Kesannya!.

Isu pengambilan suntikan vitamin C sudah menjadi popular dikalangan masyarakat umum yang inginkan penampilan fizikal supaya lebih muda, menarik dan bergaya.Suntikan ini ditawarkan oleh pusat atau spa rawatan kecantikan dan ada juga di klinik tertentu.

Cecair vitamin C ini boleh dibeli secara online. Mereka kemudiannya akan membawa cecair tersebut ke pusat kecantikan ataupun doktor. Buat masa ini ada lebih 800 website,media sosial dan lain-lain platform digital dikesan menawarkan produk ubatan serta kosmetik termasuk suntikan vitamin C tanpa kelulusan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

Apa Itu Vitamin C?

Vitamin C adalah sejenis vitamin yang larut dalam air dan berperanan membantu fungsi organ, sel badan dan meningkatkan sistem imuniti. Ia juga membantu mengelakkan beberapa penyakit.

Vitamin ini juga dikenali sebagai nama kimia iaitu asid askorbik. Ia termasuk kategori vitamin antioksida yang mampu menghalang kesan radikal bebas.

Tubuh badan manusia memerlukan vitamin C yang bersumberkan daru pemakanan seperti buah-buahan dan sayur-sayuran. Ini kerana Vitamin C tidak boleh dihasilkan oleh sel badan.

Tujuan Suntikan Vitamin C

Berdasarkan maklumat dari Bahagian Regulatori Farmasi Negara (NPRA), suntikan vitamin C yang berdaftar hanyalah untuk pencegahan dan rawatan penyakit scurvy dan rawatan pemulihan kebakaran. Oleh itu, tujuan sebenar suntikan vitamin C hanya untuk perawatan dan perlu preskripsi doktor sahaja.

Penjualan suntikan vitamin C tanpa preskripsi adalah menyalahi Peraturan-peraturan Kawalan Dadah dan Kosmetik 1989 (PPKDK 1989).

Kesan Pengambilan Suntikan Vitamin C

Dengan kaedah suntikan ia mudah masuk ke sistem saluran darah berbanding vitamin C berbentuk tablet. Pengambilan suntikan tanpa kawalan mampu merosakkan jantung, hati dan buah pinggang. Antara kesan mudarat ialah cirit birit, loya,muntah, ketidakselesaan perut dan kesan pembentukan batu karang.

akibat kesan bahaya ini dan penyalahgunaan sebenar vitamin C, setiap pihak sangat wajar mengambil semua langkah pengawalan dan juga penguatkuasaan. Dengan ini masyarakat umum terutamanya akan lebih terlindung dari aktiviti komersial berbahaya sebegini.

Keperluan Vitamin C (klik sini)
Manfaat Baru Vitamin C (klik sini)

Apakah Perbezaan Sustained Release Vita C Plus Dengan Supplemen Vitamin C Yang Lain?

suntikan vitamin c

 

  • Sumber asli Vitamin C Shaklee ialah dari kanji jagung (corn starch).
  • Kaedah Sustained Release ini membolehkan vitamin C diserap ke dalam badan sepanjang 5 jam bagi memastikan kandungan vitamin C kita mencukupi. Ia bersamaan dengan mengambil 1.5 biji oren setiap jam selama 5 jam!!
  • Setiap tablet Vitamin C Shaklee juga ditambah 120mg Citrus Bioflavonoid Complex. Bioflavonoid mempunyai kemampuan meningkatan penyerapan vitamin C di dalam tubuh kita, melegakan inflamasi dan menentang infeksi bakteria.

suntikan vitamin c

Terima kasih kerana sudi membaca perkongsian yang hebat ini. Saya doakan kesihatan yang baik untuk anda sekeluarga.

 Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

Tunggu Kejap! 

Macamana Nak Beli Produk Shaklee Murah?

Ingin dapatkan diskaun harga 15% – 33%?. Daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee. Nikmati pembelian yang menjimatkan!!

bagaimana cara daftar ahli shaklee

Langkah – Langkah Mudah Cara Daftar Ahli Shaklee (KLIK)

Mengapa mesti memilih Shaklee
✔️ Mendapat Kelulusan KKM
✔️ Tiada Kesan Sampingan
✔️ Terbukti Berkesan
✔️ Terbukti Semulajadi
✔️ Terbukti Selamat
✔️ Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
☎️ Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Sistem imun yang lemah akan membuatkan badan kita menjadi hura hara apabila diserang penyakit.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

 

 

 

 

Comments

comments