Kebanyakkan waktu setiap individu banyak dihabiskan dengan kegiatan harian seperti orang dewasa sibuk dengan kerjayanya manakala golongan remaja terutama pelajar pula mereka lebih tertumpu pada perihal akademik dan aktiviti sosial di luar kampus. Namun, jika masa yang ada hanya dihabiskan dengan mengejar kesibukan, sangat sukar untuk mereka menjalani kehidupan yang sihat. Lebih malang lagi, mereka mungkin terpaksa akan berdepan dengan tekanan kehidupan. Apakah tip cergas bertenaga sepanjang hari?

Keseimbangan perlu ada dalam menjamin gaya hidup sihat dan sentiasa kekal bertenaga walaupun terpaksa berdepan dengan aktiviti harian. Untuk mengekalkan cara hidup yang sihat dan berkualiti, terdapat tiga tip cergas bertenaga sepanjang hari yang boleh dijadikan panduan.

Tip Cergas Bertenaga Sepanjang Hari

Pengurusan Masa

Masa adalah faktor penting dalam kehidupan. Berapa ramai yang mampu menyiapkan tugasan harian pada had waktu yang ditetapkan? Ada yang menyusun jadual waktu untuk diikuti setiap hari tetapi cabarannya sama ada berjaya atau tidak untuk ikut jadual tersebut. Oleh itu, displin masa amat diperlukan supaya apa yang disusun dalam jadual dapat diikuti bagi membolehkan aktiviti yang dilakukan setiap hari berjalan lancar dan mengikut waktu.

tip cergas bertenaga sepanjang hari

Senaman Secara Teratur

Senaman harian yang betul memberi manfaat kepada diri secara mental dan fizikal, sekaligus membantu mengekalkan kecergasan sepanjang hari. Aktiviti kecergasan bukan sahaja perlu dilaksanakan pada peringkat sekolah atau kolej, tetapi ia perlu dibuat oleh sesiapa sahaja termasuklah individu berkerjaya. Aktiviti seperti senaman tidak memerlukan waktu yang khusus, cukup sekadar berjalan kaki, menaiki tangga, membuat regangan serta menyertai kelas kecergasan seperti aerobik, tinju dan lain-lain.

tip cergas bertenaga sepanjang hari

Pengambilan Nutrien Betul

Ramai antara kita gagal menikmati hidangan yang betul setiap hari kerana terlalu sibuk mengejar aktiviti harian masing-masing. Akhirnya kita lupa mengambil makanan berkhasiat yang boleh memberi tenaga sepanjang hari. Oleh sebab itu, sarapan sangat penting diambil setiap hari kerana tubuh kita perlu diselitkan dengan nutrien yang betul supaya sentiasa bertenaga.

tip cergas bertenaga sepanjang hari

Apa Shaklee Boleh Bantu Untuk Cergas Bertenaga Sepanjang Hari?

tip cergas bertenaga sepanjang hari

Performance Drink

Performance Drink adalah minuman kaya ion yang boleh membantu mengekalkan elektrolit dalam tubuh. Ia sekaligus mengekalkan cecair dalam tubuh, mengelakkan kehilangan cecair dan mengelakkan terjadinya hidrasi dalam tubuh dimana menjadi punca keletihan.

ESP (Energizing Soy Protein)

ESP memang terkenal sebagai serbuk soya non-GMO yang menjadi pembekal tenaga kerana mempunyai Indeks Glisemik yang rendah. Selain itu, ia turut berfungsi memberi rasa kenyang yang berpanjangan.

Multivitamin Vitalea Iron Formula

VitaLea adalah multivitamin yang lengkap dengan 28 jenis mineral dan vitamin yang diperlukan oleh tubuh. Sangat kaya dengan zat besi membantu mencegah anemia. Ia juga dikenali sebagai energy booster.

tip cergas bertenaga sepanjang hari

Cinch Tea Mix

Cinch Tea Mix merupakan gabungan bahan-bahan ekslusif Teh Hijau Matcha, ekstrak Teh Merah (Teh Hitam), ekstrak Teh Putih (Teh Hijau Muda), ekstrak Teh Merah Rooibos dan Taurina.

Cinch Tea Mix  ini sangat tinggi dengan anti-oksidan dan sangat membantu meningkatkan metabolisma tubuh sehingga empat kali ganda. Sekaligus ia sebagai pembekal tenaga dan pembakar kalori membantu untuk kurus.

Kalau badan terasa sangat letih dan lesu, jangan biarkan ia terus membelenggu diri kita. Usahakan pelbagai cara yang mana bersesuaian dengan tubuh kita untuk terus kekal cergas bertenaga.

Jika anda ingin manfaat yang maksimum, hanya 1 klik sahaja.

order sekarang

 Panduan Beli Produk Shaklee Secara Online

 Macamana Nak Beli Produk Shaklee Murah?

Ingin dapatkan diskaun harga 15% – 33%?. Daftar sekarang sebagai Ahli Shaklee. Nikmati pembelian yang menjimatkan!!

bagaimana cara daftar ahli shaklee

Langkah – Langkah Mudah Cara Daftar Ahli Shaklee (KLIK)

Mengapa mesti memilih Shaklee
Mendapat Kelulusan KKM
Tiada Kesan Sampingan
Terbukti Berkesan
Terbukti Semulajadi
Terbukti Selamat
Harga Mampu Milik

===========
CARA ORDER:
===========
Call/ SMS/WhatsApp/ Taip ke
013 3913325
COD Shaklee Subang Bestari, COD Shaklee Kg Melayu Subang, COD Shaklee Bukit Subang, COD Shaklee Denai Alam, COD Shaklee Bukit Jelutong, COD Shaklee Seksyen U5 Shah Alam,COD Shaklee Subang Perdana, COD Shaklee Subang Permai, COD TUDM Subang.

COD UPM Serdang (Waktu: 10 pagi – 2 petang)

Perkhidmatan Pos Ke Seluruh Malaysia. Penghantaran akan melalui terus dari Shaklee dengan menggunakan perkhidmatan Syarikat GDEX.

EMAIL : anashana155@gmail.com

P/S: Minuman susu bercoklat juga membantu membekalkan tenaga sepanjang hari.

PENAFIAN: Segala testimoni / penulisan tentang produk yang dikongsi dilaman ini adalah bukan bertujuan untuk merawat, mencegah atau mendiagnos apa jua jenis penyakit. Pembaca digalakkan untuk mendapatkan nasihat dan rawatan dari pakar yang bertauliah terlebih dahulu.

 

 

 

Comments

comments